Hoppa till sidans innehåll

Ängby FK dubbla SM-segrare på lag SM 2021

14 DEC 2021 10:43
Ängby Fäktklubb firade sin 70-årsdag genom att ta hem guldmedalj både i herrarnas florett- och sabeltävling.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2021 10:43

Ängby Fäktklubb gjorde en stark insats genom att ta hem herrarnas SM-guld i lag både på florett och sabel.

I florettlaget fäktade: Felix Petrini, Vincent Mindelöf, Nils Uniyal och Alexander Kansa. Florettlaget besegrade FK Aramis i finalen.

I sabellaget fäktade: Filip Sundström, Andrii Bakum, Olle Wikström och Max Körlinge. Sabellaget besegrade FFF 1 i finalen.

Skribent: Thomas Åkerberg
E-post: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...