Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Akerberg

”Äntligen en internationell stortävling och något att verkligen se fram emot” säger Felix Petrini Ängby Fäktklubb.

21 FEB 2021 20:20
”Äntligen en internationell stortävling och något att verkligen se fram emot” säger Felix Petrini Ängby Fäktklubb.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2021 20:20

Felix är en av två svenska herrseniorer på florett som kommer att åka till Doha, Qatar i slutet av mars. Han får sällskap av Svante Dahlin från Kalmar. Utöver Felix och Svante åker tre damflorettister till Doha.

Internationella Fäktförbundet FIE har beslutat att det kommer hållas en internationell Grand Prix tävling i florett i Doha, Qatar den 26 - 28 mars 2021. Det blir en individuell tävling för både herrar och damer.  Parallellt kommer det att hållas motsvarande tävling på värja i Kazan, Ryssland. Sverge skickar sju värjfäktare till Kazan, fyra damer och tre herrar.

Tiden från JEM i slutet av februari 2020 fram till nu har varit väldigt långtråkig och det har varit svårt att hitta den riktiga motivationen när det inte har funnits någon tävling att träna inför, säger Felix. Nu har känslan kommit tillbaka och det skall bli fantastiskt roligt med en senior-VC ur erfarenhetssynpunkt och som källa till inspiration. Mitt mål är att överträffa mig själv i Doha.

Felix säger vidare att drömmen är att komma till topp 64, men första steget är att vara på topp från start i pouleomgången och skapa goda förutsättningar för den fortsatta tävlingen. Det är bra att Svante är med så att jag har någon att värma upp mot.

Nästa mål och huvudmålet för säsongen för Felix blir Junior-VM om tävlingen blir av. Den är planerad att hållas den 3 - 11 april i Kairo, Egypten. Förutom Felix finns även Nils Uniyal från Ängby FK med i truppen till ett eventuellt JVM i Kairo.

Felix tar examen i vår och hoppas att han sedan får möjlighet att satsa för fullt på Fäktningen. Han jobbar nu extra på XXL i Bromma kommer sannolikt att få möjlighet att jobba heltid på XXL och parallellt satsa på Fäktningen efter sin studentexamen.

Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...