Hoppa till sidans innehåll

Felix Petrini tar silver i Europacup för U17 i Thessaloniki, Grekland den 4 november 2017

2017-11-04 20:57
Som ensam svensk deltagare åkte Felix Petrini till Thessaloniki, Grekland på Europacuptävling i florettfäktning för U17.
  • Uppdaterad: 2017-11-04 21:03

Efter att ha haft fem av sex segrar i första omgången enbart med förlust mot blivande segraren Jonas Winterberg-Poulsen från Danmark var Felix 19:e rankad i det 102 man starka startfältet. Han tog sig sedan obesegrad fram till final och slog bland annat på vägen Winterberg-Poulsen i 16-tablån med 15-14.

I kvartsfinalen vann Felix igen med 15-14 mot fransman Neil Abidi efter att legat under med 12-7. Här coachades Felix av den danske tränaren och tillika tidigare engelska landslagsmannen Laurence Halsted som med bra coaching fick Felix att vända 12-7 underläge mot fransmannen. Winterberg-Poulsen lyckades ta sig till topp åtta via repechage där han sedan tog sig till final.

I finalen möttes sedan Felix och Jonas för tredje gången samma dag. Här vann Jonas Winterberg-Poulsen i andra perioden med 15-9.

Stort grattis Felix Petrini för en MYCKET väl genomförd tävling och stort grattis till tränare Aleksandr Siniak. Vi får fira Felix på nästa träning.

//Thomas Åkerberg

Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Välkomna till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen högst upp till vänster visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt ätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges 10 största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Vi erbjuder nybörjarkurser varje termin till ungdomar och vuxna. Läs mer om detta längst ner på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag eller privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar.

Vision:

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder Fäktträning och tävling på Elit- och Motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info