Hoppa till sidans innehåll

Nils Uniyal Topp 32 på JVM i Torun 2019

11 APR 2019 08:53
Nils Uniyal från Ångby Fäktklubb tog sig till topp 32 på den individuella florettävlingen för U17 i Torun i Polen den 10 april 2019. Han blev därmed bästa fäktare från Norden i sin klass. Stort grattis !!!
  • Uppdaterad: 11 APR 2019 08:53

Nils började med två segrar av sex möjliga i pouleomgången vilket inte var bra start då han fick relativt dålig ranking 82 av 121 fäktare. 91 fäktare gick vidare från Poulen och Nils vann trots sin ranking sin första direktmatchen mot 47 rankade Cheng från HKG med 15-10. I match om 32 gjorde han ytterligare en stark match och besegrade den 18-rankade kroaten Spoljar med 15-14. I topp 32-matchen tog det tyvärr slut mot den blivande bronsmedaljören Franzoni från Italien. Efter ledning 8-5 förlorade Nils med 15-9.

Bra resultat ändå och Nils egen analys var att han inte riktigt hängde med i benen efter pausen då italienaren ökade tempot.

Utöver Nils Uniyal deltog Viggo Mogensen från Aramis i Helsingborg. Viggo hade en seger i den inledande pouleomgången vilket tyvärr inte räckte för att kvala till DE. Viggo slutade på en 96 plats.

Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link