Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Akerberg

Sex fäktare från Ängby Fäktklubb uttagna till Junior EM i Fäktning i Novi Sad, Serbien

10 FEB 2022 21:31
Sex av våra ÄFK fäktare har tagits ut att representera Sverige vid U17 och junior-EM i Novi Sad i Serbien i slutet av februari och början av mars. Här på bilden med tränare Andrii Bakum i mitten.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2022 21:31

Ängby Fäktklubb har en stor del  av landslagstruppen som är uttagna till Junior-Em och U17-EM i Novi Sad i Serbien. Tävlingen hålls i slutet av februari och början av mars 2022. 

På bilden ovan ser vi från vänster Emil Nordman Rid (U17), Emil Kröckel (Jun), Nils Uniyal (Jun), Andrii Bakum (tränare), India Orrmalm Heimfors (U17), Emma Granér (U17) och Sara Mikulak (U17 samt Jun).

Fantastiskt roligt att vi lyckats få en så stor bredd i toppen säger Thomas Åkerberg, Ordförande i Ängby Fäktklubb.

Skribent: Thomas Åkerberg
E-post: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...