Hoppa till sidans innehåll

Tre ÄFKare på U17 EM i Sotji

2018-03-01 20:28
Felix Petrini, Albin Elmfeldt och Hugo Isaksson visar upp sina ackrediteringspass som aktiva deltagare på U17 EM i Sotji, Ryssland. De kom fram till Sotji på onsdagsmorgonen och tävlar individuellt på söndag den 4 mars och i lag den 6 mars.
  • Uppdaterad: 2018-03-01 20:35

Ängby Fäktklubb är stolta över att ha tre U17 landslagsfäktare på plats och ser fram emot vad dom kan prestera på tävlingarna. På bilden saknas Malte Westesson från GFK som är med bland de fyra U17 herrar i florett som tävlar på söndag den 4 mars.

Utöver herrflorett har Sverige respresentation i damflorett, herrvärja och damvärja. Vi önskar alla svenskar lycka till i tävlingarna.

ÄFKs tränare Aleksandr Siniak är ansvarig ledare på plats i Sotji.

Följ tävlingarnas resultat på följande länk:

TÄVLINGSRESULTAT U17 EM SOTJI

Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Välkomna till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen högst upp till vänster visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt ätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges 10 största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Vi erbjuder nybörjarkurser varje termin till ungdomar och vuxna. Läs mer om detta längst ner på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag eller privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar.

Vision:

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder Fäktträning och tävling på Elit- och Motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info