Hoppa till sidans innehåll

Tre ÄFKare på U17 EM i Sotji

01 MAR 2018 20:28
Felix Petrini, Albin Elmfeldt och Hugo Isaksson visar upp sina ackrediteringspass som aktiva deltagare på U17 EM i Sotji, Ryssland. De kom fram till Sotji på onsdagsmorgonen och tävlar individuellt på söndag den 4 mars och i lag den 6 mars.
  • Uppdaterad: 01 MAR 2018 20:35

Ängby Fäktklubb är stolta över att ha tre U17 landslagsfäktare på plats och ser fram emot vad dom kan prestera på tävlingarna. På bilden saknas Malte Westesson från GFK som är med bland de fyra U17 herrar i florett som tävlar på söndag den 4 mars.

Utöver herrflorett har Sverige respresentation i damflorett, herrvärja och damvärja. Vi önskar alla svenskar lycka till i tävlingarna.

ÄFKs tränare Aleksandr Siniak är ansvarig ledare på plats i Sotji.

Följ tävlingarnas resultat på följande länk:

TÄVLINGSRESULTAT U17 EM SOTJI

Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vår vision

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link