Hoppa till sidans innehåll

Vill du börja fäkta?

19 AUG 2019 14:23
Välkommen till Ängby Fäktklubb. Vi fäktar i huvudsak Florett men även Värja och Sabel. Vi håller till i Åkeshovs idrottsanläggning, Bromma. Höstens nybörjarkurser börjar den 8 September. Välkomna!
  • Uppdaterad: 19 AUG 2019 14:23

Vill du börja fäkta? Då är du jättevälkommen till oss på Ängby Fäktklubb. Vi fäktar i huvudsak Florett men även Värja och Sabel. Vi håller till i Åkeshovs idrottsanläggning, Bromma. 

Höstens nybörjarkurser börjar den 8 September. 

Kursen omfattar 10 kurstillfällen fördelat en gång per vecka.

  • tisdagar   1830-1930 - primärt till åldern 10-13 år
  • onsdagar 1700-1800 - primärt till åldern 7-9 år
  • söndagar 1600-1700 - i första hand riktar sig till tonåringar och vuxna

Du hittar mer information här bl a hur du anmäler dig. 

 

Välkomna!

Skribent: Carola Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link