Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurser


Nybörjarkurser hålls varje termin för pojkar och flickor, unga som gamla. Kursstart är i början av januari och i början av september. 

 

Anmälan sker per mail till Thomas Åkerberg This is a mailto link. Vi noterar Ert intresse och bjuder in via mail ca: 3 veckor före nästa nybörjarkurs. Kurserna startar normalt i början/mitten av januari och i mitten av september. Var god maila namn, ålder, adress och telefonnummer.

Kurserna hålls i Åkeshovshallen i Bromma.

Deltagarna får låna all utrustning under kursen, dvs. fäktjacka, mask, handske och florett. 

Man har med sig gymnastikkläder för inomhusbruk med träningsoverallsbyxor samt vattenflaska.

Vi går igenom grunderna inom fäktning och man får lära sig både attacker och försvar.

Kontakta Thomas Åkerberg för mer information via mail på This is a mailto link.

Här finner Ni inbjudan till kurserna för hösten 2018.

Nybörjarkursinbjudan VT2019

Välkomna !!!!

Uppdaterad: 24 JAN 2019 21:18 Skribent: Thomas Åkerberg

Eventfäktning

Ängby Fäktklubb erbjuder möjlighet för företag, organisationer och privata sällskap att få pröva på Fäktning under trevliga former med inslag av tävling och elfäktning. Passar även mycket bra vid möhippor eller svensexor. Läs mer om detta nedan.
Läs mer

Ängby Fäktklubb anordnar nybörjarkurser i Fäktning varje termin. Lämplig ålder att börja är 9-12 år men vi tar emot fäktare från 7 års ålder och håller även nybörjarkurser för vuxna. Mer info i speciell inbjudan till kurserna som Ni hittar i dokumentarkivet.

Läs mer

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Välkommen till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Verksamheten

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vår vision

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

 

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link