Hoppa till sidans innehåll

Skolfäktning


Ängby Fäktklubb kommer gärna ut till skolor och låter eleverna prova på fäktsporten. Introduktionen görs i form av idrottslektion som leds av tränare från klubben. Det kan ske i vår fäkthall i Åkeshovshallen eller genom att vi tar med den utrustning som behövs till skolan. Det fungerar bäst i åk 4 och uppåt. För att få en bättre balans mellan könen i klubben gör vi gärna särskilda satsningar för att intressera just tjejer för fäktningen och vår klubb.

 


Du som är idrottslärare eller den som planerar undervisningen på skolan är välkommen att kontakta Thomas Åkerberg, så kan vi diskutera ett upplägg som passar er. Maila på This is a mailto link.

Uppdaterad: 12 NOV 2018 21:23 Skribent: Anthon Alfvén
E-post: Adressen Gömd

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...