Hoppa till sidans innehåll

Licens - anmälan. Hur gör man?


 

Tävlingsanmälan

Ängby Fäktklubb planerar varje säsong deltagande vid ett antal nationella och internationella tävlingar. De tävlingar som klubben väljer ut, publiceras i klubbens kalender som finns på klubbens hemsida. 

Den enskilde fäktaren betalar för resa, hotell, mat och startavgifter. Klubben hjälper också i möjligaste mån till med planering av resesätt samt bokning av tåg, buss, minibuss etc och anmäler klubbens deltagare kollektivt. 

I god tid innan tävlingen kommer en kallelse från klubben som man svarar på om man vill vara med eller inte.
OBS! Kallelserna som klubben skickar ut skall man svara på. Detta för att underlätta planering.

I kallelsen finns uppgifter om vem som koordinerar klubbens deltagande och resa, tider, till vem man ska betala startavgiften (tävlingsarrangören eller klubben) och vem som är klubbens truppledare på tävlingen. Man behöver sedan inte göra något annat än att se till att man har den licens som krävs. 

När man är med på en tävling är det viktigt att man iakttar de regler som finns för tävlingar, klicka här. När man anmält sig förbinder man sig att solidariskt betala inte bara startavgift utan även domaravgifter och eventuella andra avgifter till föreningen som ska täcka kostnader för ditt tävlande.

För andra tävlingar än de som finns med i klubbens planering och kalender står den enskilde fäktaren själv för eventuella domaravgifter samt ledaravgifter. Klubben medverkar som regel inte heller med hjälp i samband med resesätt etc och man måste anmäla sig och betala direkt till tävlingsarrangören och via Ophardt eller annat anmälningsätt som framgår.

 

Ophardt 

Anmälningar till alla tävlingar sker genom tävlingssystemet Ophardt (efter den tyske ingenjören Heinz Ophardt som skapat systemet). Ibland anmäler klubben alla, men ibland måste man själv anmäla sig i systemet. Då gör du såhär;

 • Gå till Ophardt Online http://online.ophardt-team.org
 • Logga in. Ditt användarnamn konstrueras enligt fornamn.efternamn@swe och ditt lösenord är samma som det du använder som medlem på fencing.se
 • Välj "Klubbfunktioner" i huvudmenyn. 
 • Välj "Tävlingar" i klubbfunktionsmenyn.
 • Hitta den tävling du vill anmäla dig till i listan och klicka på knappen "Visa deltävlingar"
 • Anmäl dig till den klass som du vill tävla i och bekräfta

 Tänk på att det är viktigt att:

 • Bevaka sista anmälningsdagar. Efteranmälning är inte möjligt
 • Alltid avanmäla dig om du blir sjuk eller får förhinder - straffavgift tillkommer om inte detta görs innan sista anmälningsdagen
 • Hålla koll på föreningens nyhetsbrev, PM, hemsida med mera för att hålla dig informerad om vad som är på gång, erbjudanden om hotell, resealternativ och annat.

Licens

För att tävla i nationella tävlingar krävs att man har Svenska Fäktförbundets tävlingslicens. Den kan man lösa via förbundets hemsida. 

För att beställa Svensk licens gör såhär:

 • Registrera dig som medlem på www.fencing.se 
 • Klicka på "Bli medlem"  
 • Fyll i uppgifterna,
  • bekräfta din e-post,
  • logga in och fyll i nödvändiga uppgifter för licens som bland annat ditt personnummer, din förening, uppgifter om närmaste anhörig mm. 
 • Spara ev uppgifter om inloggning för senare behov! 

 Nästa steg är att (efter att ha loggat in):

 • Klicka på "Min sida" och 
 • Klicka på "Beställ licens" i vänstermarginalen. 
 • Följ instruktionerna noga och betala med kort. Då aktiveras din licens inom någon timme.

När man deltar på internationella tävlingar krävs ibland även EFC- och FIE-licenser och som kan köpas på samma sätt.

Uppdaterad: 12 NOV 2018 21:05 Skribent: Anthon Alfvén
Epost: Adressen Gömd

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...