Hoppa till sidans innehåll

Fortsättningskurs i Fäktning


Fortsättningskurs för de som gått nybörjarkurs

 

Efter fullgjord nybörjarkurs som tar en termin, går man vidare till en fortsättningskurs där klubben rekommenderar att man tränar åtminstone två gånger i veckan.

 

Träningstider för fortsättningskursen framgår under fliken träningstider.

 

Alla som väljer att fortsätta efter nybörjarkursen behöver köpa följande utrustning:

- Florett för elfäktning

- Handske

- Kroppsladd

 

Kostnaden för ovanstående utrustning är ca: 1200:-. Utrustningen kan köpas av klubben som har egen försäljning i anslutning till fäkthallen i Åkershovhallen.

 

Utöver ovanstående utrustning behöver man:

- Fäktjacka

- Elväst

- Mask

 

Denna utrustning kan man antingen också köpa. Den går också att hyra av klubben för 300:- per termin.

 

Frågor kan mailas till Thomas Åkerberg, This is a mailto link

Uppdaterad: 25 JAN 2018 19:00
Skribent: Thomas Åkerberg

Välkomna till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen högst upp till vänster visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt ätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges 10 största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Vi erbjuder nybörjarkurser varje termin till ungdomar och vuxna. Läs mer om detta längst ner på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag eller privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar.

Vision:

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder Fäktträning och tävling på Elit- och Motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info