Hoppa till sidans innehåll

Fortsättningskurs i Fäktning


Fortsättningskurs för de som gått nybörjarkurs

 

Efter fullgjord nybörjarkurs som tar en termin, går man vidare till en fortsättningskurs där klubben rekommenderar att man tränar åtminstone två gånger i veckan.

 

Träningstider för fortsättningskursen framgår under fliken träningstider.

 

Alla som väljer att fortsätta efter nybörjarkursen behöver köpa följande utrustning:

- Florett för elfäktning

- Handske

- Kroppsladd

 

Kostnaden för ovanstående utrustning är ca: 1200:-. Utrustningen kan köpas av klubben som har egen försäljning i anslutning till fäkthallen i Åkershovhallen.

 

Utöver ovanstående utrustning behöver man:

- Fäktjacka

- Elväst

- Mask

 

Denna utrustning kan man antingen också köpa. Den går också att hyra av klubben för 300:- per termin.

 

Frågor kan mailas till Thomas Åkerberg, This is a mailto link

Uppdaterad: 25 JAN 2018 19:00 Skribent: Thomas Åkerberg

Eventfäktning

Ängby Fäktklubb erbjuder möjlighet för företag, organisationer och privata sällskap att få pröva på Fäktning under trevliga former med inslag av tävling och elfäktning. Passar även mycket bra vid möhippor eller svensexor. Läs mer om detta nedan.
Läs mer

Ängby Fäktklubb anordnar nybörjarkurser i Fäktning varje termin. Lämplig ålder att börja är 9-12 år men vi tar emot fäktare från 7 års ålder och håller även nybörjarkurser för vuxna. Mer info i speciell inbjudan till kurserna som Ni hittar i dokumentarkivet.

Läs mer

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Välkommen till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Verksamheten

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vår vision

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

 

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link