Hoppa till sidans innehåll

Läger


Klubben erbjuder de medlemmar som vill satsa lite extra möjligheten att delta på olika slags läger. Det handlar bland annat om av klubben arrangerade träningsläger under lov (Sport-, Påsk- och höstlovsläger). De är ofta dagläger och vänder sig till alla ungdomar och juniorer. Ibland erbjuds vi att vara med på andra klubbars läger och oftast arrangerar vi själva sommarläger. Därutöver finns det speciella läger för dem som blivit uttagna till olika mästerskap eller elitsatsningar.

Lovläger

Under höst-, sport- och påsklov brukar klubben anordna dagläger som är öppna för alla ungdomar och juniorer. Det består ibland av blandade aktiviteter och man får, förutom att träna fäktning, träna fys, lära sig om taktik, gå igenom vapenvård och reparationer, simma, m.m.

Kallelse till lägren går ut cirka två veckor före lägret och anmälan är preliminär. Man kan delta på hela lägret eller delar av lägret.   

Sommarläger och utlandsläger

Klubben har som mål att anordna ett sommarläger direkt efter det att skolorna slutar och före midsommar. Utöver detta anordnas det läger på andra platser under sommaren, bland annat Gotland i slutet av juni och Polen samt Danmark i augusti. Tala med vår tränare om detta.

 

 

 

Uppdaterad: 12 NOV 2018 20:52 Skribent: Anthon Alfvén
E-post: Adressen Gömd

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...