Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurser


Nybörjarkurser hålls varje termin för pojkar och flickor, unga som gamla. Kursstart är i början av januari och i början av september. 

 

Anmälan sker per mail till Thomas Åkerberg This is a mailto link. Vi noterar Ert intresse och bjuder in via mail ca: 3 veckor före nästa nybörjarkurs. Kurserna startar normalt i början/mitten av januari och i mitten av september. Var god maila namn, ålder, adress och telefonnummer.

Kurserna hålls i Åkeshovshallen i Bromma.

Deltagarna får låna all utrustning under kursen, dvs. fäktjacka, mask, handske och florett. 

Man har med sig gymnastikkläder för inomhusbruk med träningsoverallsbyxor samt vattenflaska.

Vi går igenom grunderna inom fäktning och man får lära sig både attacker och försvar.

Kontakta Thomas Åkerberg för mer information via mail på This is a mailto link.

Här finner Ni inbjudan till kurserna för hösten 2018.

Nybörjarkursinbjudan HT2018

Välkomna !!!!

Uppdaterad: 01 JUL 2018 18:22
Skribent: Thomas Åkerberg

Välkomna till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen högst upp till vänster visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt ätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges 10 största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Vi erbjuder nybörjarkurser varje termin till ungdomar och vuxna. Läs mer om detta längst ner på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag eller privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar.

Vision:

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder Fäktträning och tävling på Elit- och Motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info