Hoppa till sidans innehåll

Träningsvideos för Fäktning


Ängby Fäktklubb har tagit fram träningsvideos som kan användas för att träna på egen hand.

Video 1 innehåller uppvärmning, fysövningar, benarbete och avslutande stretching. Tid ca 35 minuter

Video 2 innehåller uppvärmning, olika övningar med vapen mot stötkudde samt avslappningsövningar. Tid ca 26 minuter

Video 3 är en gammal inspelning gjord av Inge Lindholm, fäktmästare född 1923, tillsammans med Sanne Gars f d florett och värjfäktare i svenska landslaget på båda vapnen. Den visar exempel på övningar med fäktarmen på väggen. Filmen visar florett men det går lika bra att använda på värja då man också lägger till övningar med att stöta på armen. Stort tack till Inge och Sanne som godkänt uppladdningen av filmen. Den innehåller inget ljud.

Klicka på bilderna för att starta

Lycka till

//Ängby FKs styrelse

 

Uppdaterad: 09 FEB 2021 10:00 Skribent: Thomas Åkerberg
E-post: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...