Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I kulkvalet behövde Fanny Roos inte mer än en stöt för att kvala till OS-finalen på söndag.
 
Efter nattens diskuskval står det klart att Daniel Ståhl och Simon Pettersson blir de första svenska friidrottarna i OS-final.
 
För den som vill hålla koll på de svenska friidrottarna i OS har vi sammanställt ett  "tidsprogram med svenska ögon".
 
Under natten till fredag börjar friidrottens tio tävlingsdagar i sommarens OS i Tokyo. Från Svensk Friidrott finns sex aktiva med i startlistorna redan första dagen.
 
Fyra SM-tävlingar på en månad har resulterat i en del poäng i SM-pokalen. Vilken förening har tagit flest? Och vem leder totalt? Här finns svaren.
 
Svensk Friidrott kommer ta del av ett återstartsstöd, med målet att stödja föreningar på bästa sätt.
 
På lördagen, den 24 juli, avgörs det första svenska mästerskapet i ultralöpningsgrenen, 24-timmarslöpning. Tävlingen är en del av Skövde Ultrafestival.
 
Maja Åskags suveränitet i trestegsfinalen i fredags var imponerande men ändå inte helt oväntad eftersom hon genom hela tonårsperioden dominerat grenen i sin åldersgrupp. Men vem hade anat att Maja var Europas bästa junior även i längdhopp?
 
Att Christian Olsson är Sveriges främste trestegshoppare är odiskutabelt men idag förlorade han ändå två av sina toppmeriter till en 22 år yngre klubbkamrat i Örgryte när Gabriel Wallmark blev europamästare för juniorer genom att hoppa 16.39!
 
400m häck har historiskt varit en gren med många svenska framgångar på både senior- och juniorsidan. Idag skrevs ett nytt kapitel i den historien när det blev dubbla mästerskapssilver genom Vallentunas Moa Granat och Täbys Oskar Edlund.
 
Första dagen av tiokampen var plusgrenarna för Ljungbys Jacob Thelander framförallt 100m och 400m. Idag var det diskus och stav som stack ut positivt: Diskusperset höjdes med nästan fyra meter till 40.20 och stavperset med 20 cm til 4.30.
 
Det sista finalpasset på årets JEM blev för svenskt vidkommande det klart bästa i JEM-historien med två suveräna guld och två solklara silver inom bara tre timmar. Ja, tre av medaljerna tillkom t o m inom blott tio minuter strax efter kl 15:
 
Så här ser schemat ut för de svenskar – nio individuella starter plus ett stafettlag – som tävlar under det avslutande finalpasset:
 
Båda de svenska 4x100m-lagen gjorde säkra försökslöpningar utan synbara strul och tog 4:e platser i resp heat. Båda lagen var också 7:e snabbast i försöksomgången – men ändå var det bara flickorna som fick en finalplats på tid.
 
Kvalgränsen i tresteg var satt till 15.55 – ett resultat Örgrytes Gabriel Wallmark tidigare överträffat bara en enda gång (15.78 på Lag-SM) – så det funkade inte med någon sorts halvfart. Och i ett perfekt balanserat hopp studsade Gabriel iväg 16.01!
 

Postadress:
Ängelholms IF - Friidrott
Box 1110
26222 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: angelholmsif@gmail.c...

Se all info

Våra sponsorer

 Börjessons Bil logo

Seat logo

Brännborn fastigheter

BAB Bygg Logo

Logo Swedbank Ängelholm

Logo Ängelholmshem

Backahill Logo

 Nordic Wellness

Logga Levande Interiörer

      

 

Ballingslöv logo