Hoppa till sidans innehåll

Luciastafetten 2019

06 DEC 2019 14:29
  • Uppdaterad: 06 DEC 2019 14:29

Även detta år hade klubben med lag i den stämningsfulla Luciastafetten i Råby. Stafetten startar i ett ridhus och den 1,6 km långa banan går sedan genom det lilla samhället utanför Bromölla. Detta år hade Ängelholm fyra lag med i tävlingen, ett motionslag, ett ungdoms mixlag, ett herrlag och ett damlag. 

Herrlaget bestående av Jakob Zäll, Simon Harden, Agust Kronkvist, Ola Krikström och Noah Krikström presterade verkligen på topp och lyckades vinna elitklassen för herrar! Jakob växlade efter första sträckan i ledning till Simon som är en duktig orienterare med bland annat ett JSM-guld i bagaget. Han gjorde här sin första tävling inom friidrotten och gjorde ett imponerande lopp. Han växlade till Agust på tredje sträckan som 2.a, endast fåtalet sekunder efter ledande SK Graal. Agust sprang bra på sin tredjesträcka och tog snabbt upp laget på en förstaplats igen. Ola och Noah sprang sedan lysande bra och förbättrade sina sträcktider jämfört med förra året med flertalet sekunder. Den som förbättrade sig mest var Noah som sprang hela 40 sekunder snabbare än förra året! Noah fick springa laget i mål med en 30 sekunders ledning bak till tvåan Åhus. 

Damlaget bestod även detta år av Ellinor Aurell, Filippa Zäll, Nicole Ljungström, Anastasia Nilsson och Elena Nilsson. Ellinor gick i mål som första damlag på förstasträckan och sprang hela 8 sekunder snabbare än vad hon gjorde förra året. Filippa, Nicole och Anastasia sprang sedan riktigt bra på följande sträckor och utökade avståndet till tvåan Ryssbergets IK. Även de sprang imponerade och hade bättre sträcktider än förra året vilket visade att deras träning verkligen har gett resultat. Även i år fick Elena gå ut på sistasträckan med en stor lucka ner till följande damlag. Trots en förkylning i kroppen så höll hon ihop det bra och fick gå i mål som första damlag. Damlaget tog då sin andra seger i Luciastafetten efter segern 2018.

Det mixade ungdomslaget bestod detta år av Elia Kämpe, Simon Atthage, Sally Berg, Vilma Atthage och Clara Gullbrantz. Elia, som även han är en duktig orienterare, gjorde sin första tävling i Ängelholmslinnet. Han gick ut hårt i början och låg med långt fram på förstasträckan. Han höll ihop det bra och växlade vidare till Simon i ledning i den mixade ungdomsklassen. Simon sprang även han mycket bra och höll ledningen till Sally på tredjesträckan. Sally, Vilma och Clara sprang all tre imponerande och distanserande motståndet i sin ungdomsklass. De lyckades vinna den mixade ungdomsklassen och fick välförtjänt med sig fem guldmedaljer hem!

Vårt motionslag bestod i år av Marcus Atthage, Terese Atthage, Robert Nilsson, Ulrika Gullbrantz och Ellinor Aurell. Hela laget kämpade verkligen på bra och låg faktiskt med ganska långt fram i sin klass länge. Motionslaget hade också turen med sig detta år då de lyckades vinna ett av tävlingens utlottade priser.

Denna tävling är verkligen en av årets höjdpunkter och det är kul att se all glädje och kämpaglöd som våra löpare visar upp. Det är också kul att se att den ambitiösa träningen ger så fina resultat. Vi börjar redan se fram emot nästa års stafett!

Ett stort grattis från klubben!


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Ängelholms IF - Friidrott
Box 1110
26222 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer

 Börjessons Bil logo

 Seat logo

Brännborn fastigheter

 

Nordic Wellness

 

 

 

 BAB Bygg Logo

Logo Swedbank Ängelholm

 Logo Ängelholmshem

 

 

 

 

Logga Levande Interiörer

 Backahill Logo

        

 Visab logo

Ballingslöv logo