Hoppa till sidans innehåll

Åhus Indoor

02 FEB 2020 21:56
  • Uppdaterad: 02 FEB 2020 21:56

På helgens tävlingar tävlade Vilma, Albin, Thelma och Vilmer.

Thelma och Albin ”tävlade” i 10-11-års gruppen där nya regler har kommit vilket bland annat innebär att man inte får en placering. Thelma och Albin kämpade på bra och hade kul. De fick med sig ett diplom hem med sina fina resultat inskrivna och de fick en deltagarplakett för att ha kämpat väl. Detta nya upplägg gör kanske att fler vågar ta steget att testa på att ”tävla”.

Vilma hade siktet inställt på att försöka att förbättra sin tid på 60 m häck för att försöka kvala in till att vara med i skånelaget i Götalandsmästerskapen. Det blev inget pers, men ett väl genomfört lopp och en 6:e plats i finalheatet. Vilma kände sig osäker inför höjdhoppet, men bestämde sig väl för att vara med ändå. Hon gjorde ett fint första hopp och hon blev självsäkrare och gladare för varje hopp och det slutade till slut med pers på 1.18 m. Några nyfunna vänner från IF Krona peppade sen Vilma att prova stavhopp. Stärkt av höjdhoppet så gick hon och efteranmälde sig till stavhoppet. Stavhopp är ju ingen gren som hon egentligen tränat så mycket på. Men nu fick tävlingen bli en möjlighet att prova och träna tillsammans med de andra, som också var modiga nybörjare. De fick en möjlighet att hoppa in sig och prova ordentligt en stund innan tävlingen. Vilma lärde sig för varje hopp och det slutade minsann med att hon till slut klarade 1.62 m i tävlingen och knep en 3:e plats, vilket samtidigt var en 2:e plats i DM.

Dagen efter, på söndagens tävlingar, deltog Vilmer i höjdhopp. Han klarade pers på 1. 65 m , som gav honom en första plats. En härlig helg för ÄIF!

Hoppas att fler kan följa med hit nästa år och våga prova stavhopp till exempel!

Skribent: Terese Atthage
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Ängelholms IF - Friidrott
Box 1110
26222 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer

 Börjessons Bil logo

 Seat logo

Brännborn fastigheter

 

Nordic Wellness

 

 

 

 BAB Bygg Logo

Logo Swedbank Ängelholm

 Logo Ängelholmshem

 

 

 

 

Logga Levande Interiörer

 Backahill Logo

        

 Visab logo

Ballingslöv logo