Hoppa till sidans innehåll

Terräng-SM

31 OKT 2018 20:29
  • Skapad: 31 OKT 2018 20:29

Den 27.e oktober arrangerades Terräng-SM på Ekerums golfbana, Öland. Ängelholm hade 3 tävlande i form av Johan Aurell, Ellinor Aurell och Filippa Zäll. Banan var 2 km lång, smått kuperad och underlaget var gräs. För alla klasser under 17 år sprang man två varv på denna jobbiga bana. Det var väldigt blåsigt på Öland denna dag och lite mindre än hälften av banan gick i stark motvind. Filippa var först ut i det dåliga vädret och sprang i F15. Hon öppnade starkt med en första kilometer på 3.38 och var länge med i tätklungan. Sista varvet tröttnade hon lite och slutade på en stark 16.e plats.

Näst på tur var Ellinor som 2017 tog silver i Terräng-SM på just denna distans. Hon öppnade också hårt och låg med i tätklungan bestående av 5 personer, därav bland annat Gael de Conninck (bronsmedaljör på 800 m på Ungdoms-EM), Vera Sjöberg (IUSM guld på 1500 m) och Elsa Wallenius (fjolårsvinnaren på Terräng SM). Ett stark startfält där Ellinor låg med hela första varvet och en bit ut på andra. Med 1 km kvar ryckte Elsa och hon fick med sig Gael och Vera. Ellinor fick släppa tillfälligt och var cirka 7 sekunder efter Elsa med 300 meter kvar till mål. Men Elsa kroknade och Ellinor hade krafter kvar på slutet. Hon avslutade sista biten mycket snabbt och lyckades gå ikapp Elsa med endast några få meter kvar. Efter fotogranskning kom tävlingsledningen fram till att Ellinor hade tagit tredjeplatsen med någon tiondel. Ellinor lyckades ännu en gång kamma hem en SM-medalj och denna gången blev det ett brons i F17.

Sist ut var Johan som inte har tävlat i löpning på väldigt länge. Han gjorde en mycket starkt lopp där han låg med bra första kilometern. Han kämpade på och trots mycket trötta ben lyckades han ta sig runt båda varven på en bra tid i P16. Riktigt starkt pannben!

Stort grattis från hela klubben!

Skribent: Jakob Zäll
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Ängelholms IF - Friidrott
Box 1110
26222 Ängelholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer

 Börjessons Bil logo

 

Brännborn fastigheter

 

Nordic Wellness

 

Logo Swedbank Ängelholm

 

 

 

 Logo Vattnets Hus Ängelholm

Logga Fruktkorgar.se

 

        

Öresundskraft logo

Seat logo