Hoppa till sidans innehåll

Kanotskola och Prova-på


Historiskt har ÄRKK kört Prova-på paddling (om ca 3 tillfällen) samt kanotskola (4 tillfällen).

Nytt för 2018 är att vi i samarbete med Svenska Kanotförbundet, Riksidrottsförbundet och Svenska Spel skall stimulera till att få fler i rörelse. Detta sker inom Kanotförbundet genom ett projekt som heter Familjepaddling. I detta projekt har ett antal kanotklubbar valts ut för att genomföra Familjepaddling och ÄRKK är en av dessa.

Det nya för i år är att kanotskolan utökas till 12 tillfällen och där vi vill ha med hela eller åtminståne stor del av familjerna som är intresserade. Självklart kan man delta i kanotskolan om man kommer själv men som barn/ungdom skall man ha med förälder/målsman på träningarna. Vi tillämpar inte lämna/hämta-principen under Kanotskola eller Prova-på :)

I kanotskolan får man lära sig om säkerhet och hur man paddlar. Det ingår lek och balansövningar så man får det grundläggande för att fortsättningsvis kunna vara med på våra tisdagspaddlingar/-träningar när man väl upptäckt hur kul det är :)

Prova-på
Är du osäker på om kanoting är något för dig finns möjlighet till att delta på en Prova-på paddling som genomförs under två söndagar och en tisdagkväll. Våra prova-på tilfällen i år är; 10/5, 13/5 och 20/5 kl 1300-1600. Under dessa tillfällen har man möjlighet att delta vid ett tillfälle. Tycker man då att detta verkar spännande är man välkommen till kanotskolan.

Kanotskolan genomförs i år med en första del som kostar 350:-/ person. Efter detta väljer man om man vill fortsätta med Del 2. Vill man det erlägger man då mellanskillnaden till medlemsskap och blir då automatiskt medlem till 31/3 och inkluderar vinterträningen i simhallen med simning och paddla polokanoter.

Datum: 2018 är;

Del 1 - 19/6, 21/6, 26/6, 28/6

Del 2 - 3/7, 10/7, 24/7, 31/7, 7/8, 14/8,  21/8 och 28/8

Tid: kl 1730- ca 1930.

Kostnad: För att vara med i kanotskolan (del 1) kostar det 350:- per deltagare, därefter bestämmer man sig om man vill fortsätta. Vill man det betalar man mellanskillnaden upp till det som är ordinarie medlemskap.

För att delta på Prova-på och i kanotskolan krävs att förälder/ -rar är närvarande eller deltar.

Under prova-på och kanotskola krävs att man kan simma 200m.

Är du nyfiken och undrar något är det bara att höra av sig till någon i styrelsen eller via vår e-postadress som du hittar längst ner på vår hemsida.

Anmälan:  För deltagande i kanotskolan är det till vår e-postadress du anmäler dig, glöm inte att ange alla som anmäls (namn, kontaktuppgifter mm). För medlemsskap görs detta via vår webanmälning här. Vid familjemedlemsskap måste alla matas in i "ansökan".

Välkomna till ÄRKK!

Uppdaterad: 05 JUN 2018 21:42 Skribent: Magnus Persson
Epost: Adressen Gömd

 

Våra Sponsorer:

Lyft & Byggmaskiner AB Logo

Hem

AID Redovisning

Eltjänst i Ängelholm och Bjäre AB

 

 

Swedbank

Postadress:
Ängelholms Rodd och Kanot Klubb
Staffligatan 8A
26263 Ängelholm

Kontakt:
Tel: 0431-10406
E-post: This is a mailto link

Se all info