Hoppa till sidans innehåll

Padelstegen


Allmänt

ÄTKs padelstege innehåller 6 divisioner för herrar respektive 4 divisioner för damer. Varje division har 6 stycken lag, vilket gör att det är totalt 36 st. herrlag och 24 st damlag. En omgång är när alla lagen har mött varandra i divisionen, och med 6 lag sker detta efter 5 matcher. Efter en omgång sker upp och nerflyttning i padelstegen, de två lag som ligger överst flyttas upp till divisionen ovanför och de två lag som kom sist får flytta ner till divisionen under. ÄTK förbehåller sig rätten att vid start av ny omgång förändra divisioner genom att flytta lag eller sätta in nya lag för att uppnå en stege för alla.

I vår stege har herrar spel på måndag/onsdag och damer spel på torsdag från 18:00 till 22:00 (inomhus 22:30). Starttiden för matcher roteras efter varje omgång för att man inte alltid ska få den "den tidiga" tiden eller "den senaste" tiden. Längden på matcherna inomhus är 1.5 timme. Under utesäsongen spelas matcherna på ÄTKs anläggning i Havsbaden, men under vinterhalvåret är vi inomhus på Padel Crews anläggning i Ängelholm.

Hur anmäler man sitt intresse?

Försöka hitta en lagkompis först och främst, ni får också ta med en reserv om så önskas. Man får max vara tre i ett lag.

Anmäl intresse genom att välja en av länkarna och sedan "Ansökan om att gå med".

Glöm ej att ange lagkompis!

Herrlag: https://ligaspel.se/atk/padel/

Damlag: https://ligaspel.se/atk/padel-dam/

Kostnaden inomhus, 1 omgång - 5 matcher: 1250 kr per lag. Denna kostnad kommer att faktureras via epost.

Lagen står själva för rack och bollar.

Vilka är reglerna?

Matchtiden är 90 min med 3 min inbollning.
Matchernas spelas i bäst av 3 set (först till 6 game i set)
Vid 6-6 i game spelas ett vanligt tiebreak först till 7.

Om matchen inte hunnits avgöras på utsatt tid:

  • och man är i 3:e avgörande set så vinner det lag som leder detta set
  • och man bara hunnit till 2:a set så rapporteras resultat in,  tex om det står 7-5,2-5 så skrivs resultatet 1-1 in på ligaspel.se

WO matcher rapporteras som 6-0,6-0.

Viktigt!

Vinnande lag är ansvarig att rapportera in resultatet.

Divisioner & Tabeller

Ligaspel.se sköter beräkning av poäng och tabellen för varje division.

Om två lag riskerar nedflyttning/uppflyttning och har samma poäng så använder ligaspel.se följande regler i denna ordning:

1. Inbördesmöten

2. Setskillnad

3. Gameskillnad

Tider & Schema

Om någon i laget inte kan spela, är det lagets ansvar att hitta en ersättare, alternativt försöka hitta en ny tid som andra laget godkänner. Vid varje match gäller att laget ska bestå av minst en ordinarie spelare. Ersättare är valfritt men om ersättare är från stegen får den spelaren vara max 1 division högre upp. Ny tid och datum ska ligga inom samma vecka som ordinare match. Bokning och betalning sker i så fall av laget som inte kan spela ordinarie tid. Om lagen inte kommer övens om en ny tid, tillfaller vinsten det andra laget på walk-over.

Ifall utebanorna är ospelbara och matchen inte går att genomföras meddelas detta till klubben genom This is a mailto link för ett erhålla en ny tid. Tänk på att maila i god tid då matcherna måste vara färdigspelade samma vecka.

Uppdaterad: 11 NOV 2018 21:52 Skribent: Fredrik Paulsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Ängelholms TK - Tennis
Idrottsgatan
26263 Ängelholm

Kontakt:
Tel: 0721647578
E-post: This is a mailto link...

Se all info