Hoppa till sidans innehåll

Ungdomar


Våra ungdomar tränar på våra ordinarie träningskvällar som är är tisdagar och torsdagar mellan 18,30-20,30.

Om ditt barn vill prova på att börja med bågskytte så går det bra att komma till oss på tisdagar och få prova på. Minimiåldern är 10 år. Tränare som tar hand om barn och ungdomar har alla granskats enligt Riksidrottdförbundets regler och föreningen säkerställer inför nytt år att respektive tränare har ett färskt utdrag ur belastningsregistret. Vi har fördelen att ha två separata skjuthallar där ungdomar och nybörjare skjuter på 12 meter och vuxna på 18 meters avstånd så därför kan vi vara tillsammans både barn och vuxna. Vi vill gärna att föräldrar till de yngre barnen är med under träningen. Föräldrar är också välkomna att prova på. Vem vet, du kanske också börjar. De flesta av oss vuxna som är aktiva har en gång haft barn som börjat skjuta båge och sedan har vi själva lockats med.

När ungdomarna lärt sig grunderna i bågskytte kan de få vara med på de ungdomstävlingar som vi själva eller andra klubbar arrangerar. Det är bra om föräldrarna kan hjälpa till med att skjutsa till och från dessa tävlingar. 

LÅNA BÅGE OCH PILAR
Som nybörjare får du under en begränsad tid låna en pilbåge av klubben, men så snart du känner att du vill fortsätta med bågskytte rekommenderar vi att du skaffar eget material.
Om du vill köpa egen bågskytteutrustning så hjälper vi gärna till.  Fråga oss innan du själv köper något som kanske inte passar. Mer information om bågskytte kan du hitta på SBF:s hemsida www.bagskytte.se. Bågskytteutrustning kan man köpa bl.a. hos Bågar och Pilar i Stockholm www.bagaropilar.com

Några av våra duktiga ungdomar

under tävling / träning

Men ibland vill man ju

också  ta en paus!

Uppdaterad: 17 FEB 2020 18:52 Skribent: Gunnar Spetz/Claes Palm

Med lättnaderna i restriktioner kan vi äntligen informera om att träning och prova-på kommer börja igen den 24 Augusti

Onsdagen den 29 september startar vi en bågskyttekurs 5 onsdagar framåt
Anmäl dig senast den15 september på vår mail This is a mailto link.
Begränsat deltagarantal.

Kostnad för kursen är 500 kr.

Välkommen

// ABS styrelse

Postadress:
Angereds BS - Bågskytte
C/o Bo Hellmark, Sandbanksvägen 46
42250 Hisings Backa

Besöksadress:
Kanelgatan 1, Kaneltorget
42439 Angered

Kontakt:
Tel: 0793496541
E-post: This is a mailto link...

Se all info