Hoppa till sidans innehåll

Tävling


BÅGSKYTTETÄVLINGAR arrangeras av många klubbar över hela landet. Klubbens medlemmar deltar regelbundet i många av dessa tävlingar samt arrangerar egna tävlingar.

Angereds Bågskyttar arrangerar årligen bl.a. ANGEREDSPOKALEN som är en ren ungdomstävling som skjuts vid tre tillfällen under höst och vinter. Tävlingen är mycket populär och den har arrangerats lika länge som klubben funnits, alltså 41 år 2019. Många av Sveriges världsmästare i bågskytte har skjutit sina första tävlingar i Angered, t.ex. Magnus Pettersson, Petra Ericsson, Morgan Lundin och Mattias Larsson.

 

Här ovan ser du deltagarna från 2002 års första deltävling i Angeredspokalen

Och här sitter många av åskådarna under Angeredspokalen.

Utöver Angeredspokalen har klubben under många år arrangerat många stora tävlingar. Vi har arrangerat tre junior-SM och varit delararrangör i ett fjärde. Vi har arrangerat fem styck Swedish Open i fältbågskytte och ett Jakt-SM. Dessutom har vi arrangerat ett antal DM-tävlingar och andra nationella tävlingar.


Under åren 2003 - 2006 arrangerade Västkustens Bågskytteförbund fyra inomhus-SM i Svenska Mässan. Tävlingarna ingick i ett projekt som kallades Vision Väst och var ett samarrangemang mellan distriktets klubbar, Svenska Bågskytteförbundet och Göteborg & Co. Under 2005 arrangerades även ett Fält-SM med för-VM vid Gunnebo slott i Mälndal.

Som avslutning på Vision Väst-projektet arrangerades den 28/8 - 2/9 2006 VM i Fältbågskytte. Tävlingarna pågick måndag till fredag på Gunnebo slott. Finalskjutningarna skedde lördagen den 2/9-2006 på Trädgårdsföreningen i Göteborg. Arrangemanet var mycket lyckat och fick en hel del uppmärksamhet i media. Många av klubbens medlemmar deltog aktivt i alla dessa arrangemang.

 
Uppdaterad: 01 MAR 2017 11:26 Skribent: Gunnar Spetz

Postadress:
Angereds BS - Bågskytte
C/o Bo Hellmark, Sandbanksvägen 46
42250 Hisings Backa

Besöksadress:
Kanelgatan 1, Kaneltorget
42439 Angered

Kontakt:
Tel: 0793496541
E-post: This is a mailto link...

Se all info