Hoppa till sidans innehåll

Röddingeritten 2021-10-23


För ryttarmeddelande klicka här.

Karta finns här.

Startlistor

Vi anordnar lördagen den 23/10 en träningsritt i de vackra omgivningarna runt Fyledalen mellan Sjöbo och Tomelilla. Sista anmälningsdag är 18/10, efteranmälan tas emot i mån av plats.


Starten kommer att gå kl 10:00, resterande hålltider kommer i ryttarmeddelandet.


Ritten riktar sig till dig som vill prova på att rida distansritt eller för dig som vill träna under tävlingslika förhållanden. För att delta i ritten ska din häst vara vaccinerad enligt TR. Det finns inget krav på klubbtillhörighet, grönt kort eller licens. Hästen får vara oskodd, det förekommer dock hårda och steniga vägar. Det är okej att rida bettlöst förutsatt att hästen kan hanteras på ett säkert sätt. Det är däremot inte tillåtet att rida med sporrar eller spö.

Samtliga hästar besiktigas och pulsen kontrolleras av erfarna distansryttare före och efter ritten enligt samma rutiner som sker i en riktig tävling i en ”veterinärgrind”. I klass 1, som är uppdelad i två delsträckor, besiktigas hästen i en “veterinärgrind” efter första delsträckan, därefter en obligatorisk paus på 30 min innan nästa delsträcka påbörjas. Maxpuls i alla klasser är 60 slag/minut.

Under rådande pandemi kommer vi att begränsa antalet starter per klass och förlägga klassernas starttider så att trängsel aldrig uppstår på ”tävlingsplatsen”. Tänk på att hålla avstånd och att stanna hemma vid minsta symptom.

Anmälningsavgiften betalas på plats med Swish 123 03 029 50. Anmäler dig gör du via TDB eller e-post till This is a mailto link uppge vilken klass du vill rida, ditt namn, telefonnummer, hästens namn, ålder och kön.

Klass 1, ca 30 km
Ridtid min 2h 30 min - max 4h 20 min, 1 ”veterinärgrind” med 30 min obligatorisk paus, öppen för 4-årig och äldre häst/ponny.
Anmälningsavgift 400 kr


Klass 2, ca 15 km
Ridtid min 1h 15 min - max 2h 30 min, öppen för 4-årig och äldre häst/ponny.
Anmälningsavgift 350 kr


Klass 3, ca 7 km
Ridtid min 40 min - max 1h 30 min, öppen för 4-årig och äldre häst/ponny.
Anmälningsavgift 300 kr


Klass 4, ca 4 km
Ridtid min 30 min – max 2h, öppen för 4-årig och äldre häst/ponny. Tillåtet med ledare.
Anmälningsavgift 250 kr,


Rosett och diplom till deltagande ekipage.

Ta gärna med vatten och hö till din häst att äta på. Efter ritten grillar vi tillsammans, vi bjuder på korv och dricka!
Vi hoppas på en trevlig dag och gemytlig samvaro tillsammans med dig och din häst!

Ställ gärna frågor till oss före ritten på vår Facebooksida eller mail om det är något du vill ha mera information om eller undrar över.

Varmt Välkomna!

Uppdaterad: 01 OKT 2021 13:04 Skribent: Sofie Niemi
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Anklams DRS - Ridsport
Ulrika Lönnqvist, Brunnslöv 1147
24297 Hörby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@anklamsdis...

Se all info