Hoppa till sidans innehåll

3-1 mot Arentorp/Helås

2018-04-28 10:36
Gästande Arentorp/Helås hade en välförtjänt 1-0-ledning i paus, men efter halvtidsvilan visade AIF bättre takter. Med tre snabba mål vände AIF på tillställningen. Linus Johansson, Erik Johansson och Jesper Blom målskyttar i 3-1-segern.
  • Uppdaterad: 2018-04-28 10:41

27/4 2018 Seriematch AIF - Arentorp/Helås 3-1 (0-1)

Mål och assist: 1-1 Linus Johansson (Gabriel Holmén), 2-1 Erik Johansson (Linus Johansson), 3-1 Jesper Blom (Erik Johansson)

Gula kort: -

Johan Jansson - Tobias Viktorsson, Alex Forsberg, Tobias Andersson, Christian Viitala - Jesper Blom, William Holgersson, Robert Holmén, Jonatan Andersson - Gustav Carlsson, Gabriel Holmén - Linus Johansson, Erik Johansson, John Bengtsson, Edwin Holgersson, Kristoffer Holmén, Seth Wendel (mv)

AIF har fått en perfekt start på årets seriespel. 12-0 i premiären mot Kinnarp/Slutarp följdes upp med 3-1 hemma mot ett troligt topplag i Arentorp/Helås.

Första halvlek var mest mörker. Alla försökte såklart redan från start, men vi var liksom inte där. Arentorp/Helås var tunga och vann nästan alla dueller, de flesta andrabollarna och var på alla sätt extremt mycket hetare än det grönvita gänget. Alex Forsberg var bra före paus. I övrigt not so much.

På den här nivån har AIF, även när vi är under isen, ändå en bra grundkapacitet och den gjorde att det ändå bara var 1-0 för Arentorp/Helås i halvtid. Halvlekens alla fyra målchanser var dock gästernas och ledningen var i allra högsta grad välförtjänt.

I paus valde vår högst missnöjde tränare Krille Holmén att göra några förändringar för att försöka ruska liv i laget. Erik Johansson kom in i anfallet, Gustav Carlsson klev ner på innermittfältet och Linus Johansson kom in som yttermittfältare. En dryg kvart senare var Krille på bättre humör.

Tidigt i andra halvlek var Arentorp/Helås nära att utöka sin ledning. En fin djupledsboll gav friläge och chip över AIFs målvakt Johan Jansson. Alex Forsberg hann dock upp bollen före mållinjen och kunde rensa.

Sedan började det hända positiva saker. Anfallaren Erik Johansson tog för sig i duellspelet, Jonatan Andersson började utmana och få övertag på sin kant och Gustav Carlsson började vinna bollar i mittens rike.

AIF tog sig äntligen till något som kunde liknas vid en målchans efter 52 minuters spel. Sju minuter senare satt kvitteringen. Gabriel Holmén sköt en frispark och på returen var inhopparen Linus Johansson framme och petade in 1-1. Linus är bra på att nosa sig till dessa lägen så det var ingen skräll att det var han som var mest på tå framför mål i det läget.

Vi hade knappt hunnit jubla klart över kvitteringsmålet när ledningsmålet var ett faktum. Linus Johansson med inlägg från höger och Erik Johansson forcerade bollen över mållinjen för 2-1. En försvarare försökte rensa i sista stund, men hade ingen lycka. Fem minuter senare satte Erik press på gästernas målvakt och motlägget hamnade hos Jesper Blom som kunde lyfta in sköna 3-1 i öppet mål. Tre grönvita mål på sju minuter!

Efter målexplosionen hade AIF bra kontroll på matchen. Arentorp/Helås försökte ta sig tillbaka och skapade lite oreda främst i samband med fasta situationer, men riktigt farligt kändes det aldrig. Då var AIF närmare ytterligare mål vid några tillfällen. Jonatan Anderssons stolpskott det allra hetaste. Men 3-1 stod sig.

Arentorp/Helås är ett rejält fotbollslag och det är svårt att tro att de inte kommer vara med bland de 3-4 främsta i när serien summeras. Därför var det förstås väldigt viktigt att AIF kunde vända och vinna matchen. 

Alex Forsberg får bästa grönvita betyget. Höll uppe nivån då övriga inte var igång och en gedigen insats matchen igenom. Erik Johansson och Linus Johansson (1+1 men skadad efter en kvart) levererade när de fick chansen i andra halvlek. Jonatan Andersson och Gustav Carlsson med starka insatser efter paus. 

Att tre spelare fick utgå med skador är i segerglädjen ändå bekymrande. Linus Johansson åkte in till sjukan med sin fot (här säger ändå rapporterna att det inte ska vara allt för allvarligt). Jonatan Andersson har en korsbandshistoria och nu vek sig knät dumt. Robert Holmén är ju en lång skadehistorik hela han, nu var det höften som fick sig en törn.

Torsdag nästa vecka väntar derby på Katebovallen. Vi slickar såren och jagar ny trepoängare då.

AIFs byten

45 min William Holgersson och Jesper Blom ut, Erik Johansson och Linus Johansson in. Gustav Carlsson klev ner på mittfältet och Erik tog plats i anfallet.

60 min Linus Johansson ut, Jesper Blom in. 

83 min Gabriel Holmén ut, John Bengtsson in.

85 min Robert Holmén ut, Gabriel Holmén in.

90 min Jonatan Andersson ut, Edwin Holgersson in.

Skribent: Daniel Holmén

Sparbanken Alingsås 2

 

IMI

 

Logga-PipeLife

 

InterSport-logga

 

Gasenemejeri-logga

Postadress:
Annelunds IF - Fotboll
Skolvägen 8
52442 Ljung

Kontakt:
Tel: 0513-508 47
E-post: This is a mailto link

Se all info