Hoppa till sidans innehåll

Utslagna ur DM

2018-03-30 12:32
Division 3-laget Hestrafors IF blev inte oväntat för svåra i första slutspelsrundan i DM. AIF gjorde ändå en mycket bra insats och pressade gästerna hela vägen.
  • Uppdaterad: 2018-03-30 12:34

28/4 2018 DM-match AIF - Hestrafors IF 1-3 (0-2)

Mål och assist: 1-2 Linus Johansson (Johan Hermansson)

Gula kort: -

Seth Wendel - Edwin Holgersson, Tobias Andersson, Adam Hendberg, Christian Viitala - Jesper Blom, Robert Holmén, Gustav Carlsson, Johan Hermansson, Jonatan Andersson - Gabriel Holmén - Linus Johansson, Ahmed Fuad, John Bengtsson, Tobias Viktorsson

AIF stod upp väl, men Hestrafors vände till slut hem med en förväntad seger i onsdagens DM-match på Centret. Gästerna hade 2-0 i paus, men Linus Johansson reducerade till 1-2 med knappa tjugo minuter kvar att spela och först i slutminuterna kunde Hestrafors stänga butiken med sitt 3-1-mål.

I första halvlek var matchbilden den man kunde förvänta sig när det skiljer tre divisioner mellan lagen. Hestrafors styrde och ställde och AIF fick försvara sig med näbbar och klor. Men de grönvita gjorde det riktigt bra i defensiven. Samtliga gubbar slet hårt och vid 0-0 hade AIF trots gästernas stora bollinnehav faktiskt både en straffsituation och ett volleyskott över i bra läge. 

Sista tio minuterna av första halvlek tog Hestrafors dominans ut sin rätt. Tobias Andersson avvärjde ett givet mål, men AIF gick lite på knäna och gästerna satte ändå både 1-0 och 2-0. Första målet kom sex minuter före paus och tvåan fyra minuter senare. Surt att inte orka hålla oavgjort till paus när det var så pass nära, men svårt att säga att det var något annat än en välförtjänt ledning för Hestrafors.

I första halvlek hade AIF mest kommit till anfall via Edwin Holgerssons fina högerfot i samband med frisparkar på egen planhalva (Hestrafors sprang offside ofta). Lång boll från Edwin och sedan starkt duellspel i luften - mest Robert Holmén, men även Gustav Carlsson och Gabriel Holmén.

I paus med 0-2 anade man kanske att det skulle bli ännu jobbigare i andra halvlek. Men så blev det inte. Andra halvlek var en jämn fight med lika mycket AIF-anfall som Hestrafors-framstötar.

I mitten av andra hade lagen varsin gyllene målchans. Gabriel Holmén tricksade fram ett friläge för Jesper Blom, men Hestrafors målvakt gjorde en fin räddning. Strax därpå stod Seth Wendel för en smått overklig räddning då han var snabb i sidled när Hestrafors hade öppet mål för 3-0.

Linus Johansson hade bara varit på banan i ett par minuter då han stod rätt i straffområdet på en hörna som damp ner framför fötterna. Reducering 1-2 och nerv i matchen med knappa tjugo kvar. Jättenära att kvittera och ordna förlängning var aldrig AIF, men ett par frisparksinläggslägen fanns som säkert gjorde gästerna lite nervösa i alla fall. Strax före slutsignalen satte Hestrafors 3-1 och matchen var därmed avgjord.

Trots förlust var det väldigt kul att se AIF denna match. Ruskigt go i laget och samtliga spelare förtjänar plusbetyg för sin arbetsinsats. Seth Wendel stack ut lite extra med flera fina räddningar och tryggt målvaktsspel matchen igenom. 

AIFs byten:

70 min Jonatan Andersson ut, Linus Johansson in

89 min Gabriel Holmén ut, John Bengtsson in

Skribent: Daniel Holmén

Sparbanken Alingsås 2

 

IMI

 

Logga-PipeLife

 

InterSport-logga

 

Gasenemejeri-logga

Postadress:
Annelunds IF - Fotboll
Skolvägen 8
52442 Ljung

Kontakt:
Tel: 0513-508 47
E-post: This is a mailto link

Se all info