Hoppa till sidans innehåll

Försäsongsmatchandet igång

2018-02-26 12:39
Första träningsmatchen för säsongen 2018 är spelades i torsdags. Säven/Hol gästade ett Mörlanda Sportcenter där temperaturen har varit högre och besegrade AIF med 5-3.
  • Uppdaterad: 2018-02-26 12:39

22/2 2018 Träningsmatch AIF - Säven/Hol 3-5 (2-2)

Mål och assist: 1-2 Gabriel Holmén (Gustav Carlsson), 2-2 Gabriel Holmén (Gustav Carlsson), 3-3 Robert Holmén (Johan Hermansson)

Gula kort: Tobias Viktorsson, Gabriel Holmén, William Holgersson

Johan Jansson - Tobias Viktorsson, Christian Viitala, Adam Hendberg - Jesper Blom, Robert Holmén, Tobias Andersson, Johan Hermansson, Erik Johansson - Gabriel Holmén, Gustav Carlsson - Seth Wendel, Edwin Holgersson, William Holgersson, Ahmed Fuad, John Bengtsson

Alltid kul när matcherna på försäsongen drar igång. Årets första match blev en match mellan två lag som gick på med full fart framåt. Försvarsspelet prioriterades ned och det blev både chansrikt och målglatt. Säven/Hol lämnade Centret som vinnare efter att ha gjort fem mål mot AIFs tre.

Gustav Carlsson och Gabriel Holmén var heta i anfallet. Det var 2016-års upplaga av anfallsparet snarare än 2017 som vi fick se och det var förstås trevligt. Gurra assisterade Gabbe till AIFs båda mål i första halvlek. 

I den andra halvleken var Johan Hermansson inblandad i en hel del offensivt. Spelade fram till Robert Holméns 3-3-mål och borde kanske gjort ett eller ett par mål själv också. Det viktigaste var ändå att Johan kom rätt i så mycket i offensiven då han med den tilltänkta 3-5-2-uppställningen har lite av en nyckelroll i AIFs offensiv i år.

Ja, AIF har alltså tänkt sig att försöka spela 3-5-2 i år. Första försöket såg lovande ut. Offensivt funkade det bra. Defensivt finns saker att slipa på. Det gäller till exempel att stänga ytor lite bättre på centralt mittfält när man har tre man där och bli mer samspelta och hitta rollfördelningen i trebackslinjen. Men som alla vet är anfall bästa försvar. Chansen finns att de grönvita är inblandade i många målfester i år.

Positivt utropstecken i defensiven var Adam Hendberg. Adam som inte spelat A-lagsfotboll på ett par år gör en nysatsning i år och även om vi visste att det finns kapacitet där var det lite överraskande att det såg såpass bra ut redan i första matchen. Adam var tillsammans med Gurra och Gabbe på topp våra bästa spelare i den bitande kylan på Sportcentret.

AIFs byten:

45 min Seth Wendel in, Johan Jansson ut. Som planerat en halvlek var för målvakterna.

45 min Edwin Holgersson ut, Tobias Viktorsson in

45 min Ahmed Fuad in (A-debut), Erik Johansson in

58 min Gabriel Holmén ut, John Bengtsson in

61 min Tobias Andersson ut, William Holgersson in

Skribent: Daniel Holmén

Sparbanken Alingsås 2

 

IMI

 

Logga-PipeLife

 

InterSport-logga

 

Gasenemejeri-logga

Postadress:
Annelunds IF - Fotboll
Skolvägen 8
52442 Ljung

Kontakt:
Tel: 0513-508 47
E-post: This is a mailto link

Se all info