Hoppa till sidans innehåll

U-laget lufsade hem ny seger

2018-06-05 11:45
Tempot var inte högt när U-laget vann i rekordsen hemmapremiär på måndagen. Kinnarp/Slutarp besegrades med 4-0 på en halvklippt MSC.
  • Uppdaterad: 2018-06-07 20:19

4/6 2018 Seriematch U-laget - Kinnarp/Slutarps IF 4-0 (2-0)

Mål och assist: 1-0 Linus Johansson (Martin Holmén), 2-0 Erik Johansson (Jonas Ohlsson), 3-0 John Bengtsson (Linus Johansson), 4-0 Erik Johansson

Gula kort: -

Seth Wendel - Peter Andersson, Björn Holmén, Jonny Esping - Linus Johansson, Erik Johansson, Acke Hallengren, Daniel Holmén, Melker Johansson - John Bengtsson, Martin Holmén - Andreas Näsström, Jonas Ohlsson, Joel Johansson, Jakob Helmersson

Efter tre raka bortamatcher var det i måndags dags för hemmapremiär i juni. Och U-laget lyckades vinna för tredje gången på fyra försök. 4-0 mot Kinnarp/Slutarp. Inte illa.

Matchen som sådan var verkligen inte mycket att skriva om den här gången. Det var varmt och tempot var lågt. Är det något våra 30+ gubbar uppskattar så är det att få spela fotboll i lågt tempo om motståndarna erbjuder den möjligheten. Linus Johansson gjorde 1-0 i första anfallet och sedan hade AIF kontroll på händelserna hela vägen till slutsignalen. Erik Johanssons kanonskott i klyket för 4-0 är också värd att nämna. Björn Holmén och Jonny Esping var ganska klart planens två bästa spelare.

Då matchen inte gav många tecken får vi rikta in oss på det som stack ut. Som planen till exempel. Vaktmästar-Robert hade en tuff måndag. Gräsklipparen gick sönder mitt i klippningen, vilket resulterade i att bortre delen av planen (mot Tornvägen) var fint friserad medan halvan närmast klubbhuset var mer ruffig. Det kunde man kanske tro skulle påverka matchen, men så blev inte fallet. Spelarna lufsade och lunkade runt lika nöjda i det långa som det korta gräset. Slutsats: Anfield eller Bodarnevallen - båda duger gott i B-reserv.

28 spelare hade vi använt efter under våra tre första U-matcher. Efter matchen mot K/S är vi nu uppe i 30 jämnt. Och det var inga dåliga debutanter denna gång. Peter Andersson gjorde grönvit comeback. Peno fick plats i matchtröjan, vilket förstås var en framgång i sig, men bytte ut sig själv efter 45 minuter i solen. Matchformen är inte riktigt densamma som senast han spelade i AIF får vi allt konstatera. Men vi hoppas förstås på fler framträdanden i U-laget och kanske till och med på någon träning framöver.

Sen gjorde publikfavoriten Jonas Ohlsson sin första match sedan 2012. Han bjöd på en fin målpassning och ett missat öppet mål. Högt och lågt precis som förväntat. Vad som var lite mer oväntat var hur mycket Bennys grabb faktiskt orkade kuta. Bröderna (och pappa) Ohlsson har historiskt sett varit löpstarka, men vi trodde nog lite till mans att det hörde till just historian. Men detta var ett styrkebesked och det bör bli fler matcher från Ohlsson under säsongen och därmed även en trolig toppform till Företagscupen i vinter.

U-laget kör på hårt nu den närmaste tiden. U-derbyn både lördag (HSK) och måndag (Vårgårda). Tre U-matcher på åtta dagar alltså. Galenskap.

Skribent: Daniel Holmén

Sparbanken Alingsås 2

 

IMI

 

Logga-PipeLife

 

InterSport-logga

 

Gasenemejeri-logga

Postadress:
Annelunds IF - Fotboll
Skolvägen 8
52442 Ljung

Kontakt:
Tel: 0513-508 47
E-post: This is a mailto link

Se all info