Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska basketförbundet


Veckans lag i SBL Dam

(2021-01-17 11:31)
Fyra av fem spelare i SBL Dams "veckans lag" förra veckan var svenskor. Klara Lundqvist, Amanda Kantzy, Wilma Sörensen och Matilda Ekh. De fick sällskap av SBBK:s Cassandra Brown.
 
Amanda Zahui har problem med en fotskada och kommer att åka till USA för att få den lagad. Prio är att vara spelklar till sommarens EM-slutspel. Centern missar därmed EM-kvalmatchen mot Montenegro den 4 februari.
 

Uppskjuten match i SBL Dam

(2021-01-15 15:14)
Matchen mellan Högsbo Basket- Uppsala Basket som skulle ha spelats den 16 jan skjuts upp.
 
Matchen mellan Jämtland Basket- Fryshuset Basket som skulle ha spelats den 15 jan skjuts upp.
 
Mellan den 15 januari och den 26 januari (till klockan 12.00) är ansökan öppen för alla SBBF:s föreningar att ansöka om kompensationsstöd för uteblivna intäkter och kostnader perioden 1 oktober till 31 december.
 

Uppskjuten match i SBL Dam

(2021-01-07 13:39)
Matchen mellan Norrköping Dolphins-A3 Basket Umeå som skulle ha spelats den 9 jan skjuts upp.
 
Matchen mellan Umeå BSKT-Södertälje BBK som skulle ha spelats den 8 jan skjuts upp.
 

Collegekollen

(2020-12-28 16:54)
Albin Demukaj är tillbaka med en rapport från USA där runt 80 svenskar spelar basket i år. Detta är alltså ett urval av de spelare som befinner sig på högst nivå. Stephanie Visscher, Mattias Markusson och Pelle Larsson har alla imponerat i december.
 
2020 är snart slut. Jag känner mig vid det här laget ganska trött på att prata om ”i dessa tider”. Dessa tider har helt klart bjudit på sina motgångar och utmaningar. Det har lärt mig att inte ta allt för givet och att nästan inget blir som man tänkt
 
En julklapp till alla basketnostalgiker därute, tidigare spelare som vill återuppleva forna bataljer, och till alla fans som vill lära sig mer om svensk baskethistoria - nu lanserar vi ett "Öppet Arkiv" med över 100 landskamper från 1984 och framåt.
 
Efter regeringens besked den 18 december och efterföljande kommentarer från Riksidrottsförbundet har Svenska Basketbollförbundet beslutat att träning ej kan rekommenderas inomhus förutom för yrkesverksamma utövare.
 
Svenska Basketbollförbundet har tagit följande beslut gällande tävlingsverksamhet i SBL Rullstol, Basketettan samt RM/USM för resten av säsongen.
 
Matchen Södertälje BBK- Borås Basket som skulle ha spelats den 5 januari skjuts upp pga Covid 19 smitta i Södertälje.
 

Uppskjuten match i SBL Dam

(2020-12-16 15:42)
Matchen mellan Mark Basket-Luleå Basket som skulle ha spelats den 18 dec skjuts upp.
 
Måndagen den 21 december kl 18:00 håller Svenska Basketbollförbundet ett digitalt föreningsmöte. Representanter från styrelse och förbundskansli kommer att presentera läget i Svensk Basket samt ta emot frågor från föreningar. Varmt välkomna!
 

love basket

 

Sportlovsbasket bild 4

 

 

v-derbild

  Vädret i Antnäs

 

 

 

Postadress:
Antnäs BK - Basket
Mats Kero, Sporthallsvägen 2
97593 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: katarinakjaellman@gmail.com