Hoppa till sidans innehåll

Sektionen


Om basketsektionen

Basketsektionen som är klubbens yngsta sektion startade 1998 och går under artistnamnet Antnäs Villagers. Vi erbjuder verksamhet för barn och ungdomar boende i Sörbyarna och har även en motionsverksamhet för vuxna som vill träna basket en gång i vecka.

 

Antnäs Villagers skall med basket som verktyg tillhandahålla en trygg, attraktiv och utvecklande miljö för barn och ungdomar i upptagningsområdet och skall sträva efter att utbilda, utveckla och fostra goda människor likväl som goda spelare.
Sektionens verksamhet skall rikta sig till alla oavsett etniskt ursprung, sexuell läggning eller religiös tillhörighet och skall alltid genomföras med ett salutogent förhållningssätt. För att nå vår vision arbetar sektionen aktivt för att ha utbildade och kompetenta coacher och ledare.

 

Vår satsning är givetvis på bredden – vi vill att så många som möjligt ska hålla på med idrott så länge som möjligt. Samtidigt vill vi också ge goda förutsättningar för de individer som har viljan att utvecklas ytterligare. Det ställer höga krav på våra coacher och ledare och är något vi ser som en positiv utmaning.

 

Antnäs Villagers är en del av Luleå Basketcentrum som är ett samarbetsorgan för basketföreningar i Luleås och Bodens kommun. Luleå Basketcentrum består idag av 17 basketföreningar vars uppgift är att tillsammans lyfta och utveckla basketsporten samt att få den att växa inom kommunen. Antnäs Villagers bedriver sin verksamhet utifrån de grundprinciper som föreningarna inom Luleå Basketcentrum enats om.
Grundprinciperna hittar ni här.

Uppdaterad: 11 AUG 2018 23:06 Skribent: Katarina Kjällman

love basket

 

Sportlovsbasket bild 4

 

 

v-derbild

  Vädret i Antnäs

 

 

 

Postadress:
Antnäs BK - Basket
Mats Kero, Sporthallsvägen 2
97593 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link