Hoppa till sidans innehåll

Mailinfo från Folksam


Försäkringsinfo från Folksam, specifikt om försäkring vid resa, 2016-11-17

RF Grundförsäkring omfattar alla ideella ledare, funktionärer, domare m.fl. Det är en olycksfallsförsäkring som kan ge ersättning i form av akutersättning och invaliditetsersättning. Det spelar ingen roll hur man färdas till en match eller träning. Men försäkringen täcker inte självrisk för en krockad bil. t.ex. Den gäller heller inte för medföljande föräldrar eller aktiva spelare/ungdomar/barn.

Du frågar hur de annars kan försäkras. Det framgår inte av ditt mail, vilken idrott det handlar om, men de flesta idrottsförbund har tecknat olycksfallsförsäkring för aktiva som gäller även på resa till och från träning och match. Jag bifogar en länk där alla idrotter som tecknat försäkring i Folksam (54 st) finns. Hittar du inte er/era idrotter så har de tecknat försäkring i annat försäkringsbolag, alternativt saknar försäkring.

http://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring?icmp=h_ep_idrottsforsakring

Föreningen kan också teckna en idrottsreseförsäkring som gäller året om. Den gäller för alla lag inom föreningen, från knatte till vuxen. Förutom olycksfallsförsäkring så finns också ett egendomsskydd, som kan täcka upp stöld i bortalagets omklädningsrum t.ex.

RF grundförsäkring - Olycksfallsförsäkring gäller bara ideella ledare, domare, funktionärer. Den försäkringen har ni redan genom ert medlemskap i RF. Inga fler försäkringar behövs för ideella ledare, domare funktionärer. För en förälder som inte är ledare, men ändå utför ett ideellt uppdrag åt föreningen, så gäller RF Grundförsäkring. Det skulle t.ex. kunna vara att skjutsa barn till en match( det måste vara på uppdrag av föreningen, inte skjutsa sitt eget barn på eget initiativ), eller röja sly i motionsspåret inför vintern.

Basket och Längdskidor har sin olycksfallsförsäkring i Folksam. Jag bifogar dessa försäkringsbrev + en folder som skidförbundet har tagit fram tillsammans med oss, så kan du se vad som gäller för dem. Hockey har just nu sin olycksfallsförsäkring i Svedea.

Alla Basketspelare omfattas också utav Spelklar sedan 1 sept. Det är en rådgivningstjänst för alla spelare som blir skadade eller känner att de behöver råd om träning i samband med ont/skada mm. Läs mer om detta här och sprid detta till alla era basketlag, (era motståndare), så spelare, föräldrar och ledare känner till detta.

http://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/spelklar

Ännu så länge är det bara Fotboll, Basket och Innebandy som har detta i sina avtal, men inom några år kommer de flesta försäkringar i Folksam troligtvis se ut så här.

 

Gemensamt för färdolycksfall i Basket och Längdskidor är att de ska ske i samband med till och från träning eller match. Om du färdas med flyg till en match och buss till en träning och tåg till nästa match och på cykel till nästa träning. Den gäller i vilket fall, oavsett färdmedel. Så länge du är medlem.

 

Om ni anordnar någon sidoverksamhet för att dra in pengar till klubben, som t.ex. loppis, julgransförsäljning, arrangerar fester (midsommar, valborg eller annan) så behöver föreningen en utökad ansvarsförsäkring. Befintlig ansvarsförsäkring i RF Grundförsäkring täcker bara idrottslig verksamhet. Den kostar 875 kr/år.

Uppdaterad: 19 NOV 2016 17:40 Skribent: Carina Wennström
Epost: This is a mailto link

love basket

 

Sportlovsbasket bild 4

 

 

v-derbild

  Vädret i Antnäs

 

 

 

Postadress:
Antnäs BK - Basket
Mats Kero, Sporthallsvägen 2
97593 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link