Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Sundvall / Frilansfotograferna

Joel, Sebastian och Samuel= en stormålvakt och två blivande!

12 MAR 2019 12:13
På bilden: Joel Lassinantti målvakt i Luleå Hockey (moderklubb Antnäs BK!) tillsammans med från vänster Samuel Ericsson målvakt i ABK/BT U12, Niclas Jonsson Scandic och Sebastian Hugoson målvakt i ABK/BT U13... och ett berömt björngap!
  • Uppdaterad: 12 MAR 2019 12:13

SHL:s statistiskt bästa målvakt och Luleås succéspelare Joel Lassinantti är Månadens spelare i SHL för februari månad. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under föregående månad.

Joel Lassinantti, Luleå

Den fenomenale målvaktens storspel togs till nya nivåer under februari månad. Lassinantti vaktade målburen när Luleå stormade genom månaden med åtta vinster på lika många matcher - och endast sju insläppta mål. Med en hållen nolla, 161 räddade skott och en fantastisk räddningsprocent var Joel Lassinantti månadens gigant i februari.

 

Jurymedlemmen Sanny Lindström om Joel Lassinantti:

– Joel Lassinantti gör sin bästa säsong i karriären och då i synnerhet under den gångna månaden. På de åtta matcher som Lassinantti spelade under februari släppte han in sju mål på åtta matcher med en räddningsprocent på 96,35. Det är sanslösa siffror och klass rakt igenom. Jag kan inte minnas senast jag såg en sådan dominant målvaktsinsats i grundserien av SHL.

Här ser du vilka de andra finalisterna var.

Tidigare vinnare

Januari - Emil Bemström, Djurgården December - Anton Wedin, Timrå November - Joel Persson, Växjö Oktober - Ryan Lasch, Frölunda September - Jacob Josefson, Djurgården

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Han får 10 000 kronor som går till spelarens moderklubb för att främja ungdomsverksamheten.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.

        

 

 


Epost: This is a mailto link

love hockey

hockeymålis

 

v-derbild

Vädret i Antnäs

Postadress:
Antnäs BK - Ishockey
Daniel Ask, Sporthallsvägen 2
97593 Luleå

Kontakt:
Tel: 0705447328
E-post: This is a mailto link

Se all info