Hoppa till sidans innehåll

Antnäs BK - Skidor

Nyheter

2021-02-27
Nu startar Skidkul för barn 4-7 år
 
2020-09-07
Läger för aktiva skidåkare 26-27/9

Våra Sponsorer

Tävlingskalender

Klicka på "Läs mer" som finns längst ner på denna box så kommer Du till tävlingskalendern.

NEDERLULEÅSTAFETTEN

Den 23:e Nederluleåstafetten genomfördes Lördagen den 16 mars 2019. Att SMHI:s väderprognos kom på skam tackade vi för. Det var nästan så att solen tittade fram, med andra ord hyfsade förhållanden även om nu ”vallateamen” fick slita lite extra.

Tjugo lag ställde upp på startlinjen. När startskottet gick så blev det smått dramatiskt för lag Antnäs BK Oldboys, Fredrik Öman knäckte staven men tack vare en uppmärksam lag kamrat fick Fredrik snabbt en ny stav.

Segrare i året stafett blev Aapua IF tätt följd av lag Team Tjock & Lycklig, det skiljde endast 15 sek. På tredje plats kom Team Slipstream.

Fem lag ställde upp i Mini-stafetten. Där kom kampen om första platsen att stå mellan Luleå Kajakklubb lag 1 och lag 2. Lag 1 drygade till slut ut ledningen och kom att stå som vinnare i Ministafetten.

En viktig ingridiens i årets stafett var speakern Reine Sundqvist, känd radio och sportprofil. Genom sitt referat förmedlade han spänningen i stafetterna och gav hela tiden publiken information om ställningen varvat med intervjuer av deltagarna.

Från Arbetsgruppen vill vi passa på att tacka alla funktionärer och sponsorer för allt arbete och stöd. För utan er hade det inte blivit någon stafett.

Arbetsgruppen för Nederluleåstafetten

Bilderna finns även i menyn Bilder högst upp på denna sida, där är dom inte rullande som dessa bilder. Tack fotograf Bo Axhammar!

ABK-logga

 

 

 

SKIDSPÅR ANTNÄS

 


 

Detta gäller i skidspåret

  • Vid besök på det preparerade elljusspåret ska Du ha skidor på fötterna.
  • Skidåkning med draghund är välkommet mellan kl 19.30-22.00 onsdag, lördag och söndag.
  • Draghundar skall vara kopplad till skidåkaren och skall rastas innan skidturen samt att hundföraren skall plocka upp efter sin hund om olyckan ändå skulle vara framme.
  • Belysningen tänds vid skymning och släcks kl 22.00.
  • De preparerade spåren innefattas inte av allemansrätten eftersom det är en skidanläggning. Där gäller speciella regler.
  • Fotgängare hänvisas därför till de av kommunen plogade och preparerade gator, gång- och cykelvägar som finns i och runt Antnäs alternativt till skoterspåren om man vill promenera i skogen.

 


 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Antnäs BK - Skidor
Knalltorpsvägen 3 a
97593 Luleå

Besöksadress:
Sporthallsvägen 2
97593 Luleå

Kontakt:
Tel: 0705987512
E-post: This is a mailto link...

Se all info