Hoppa till sidans innehåll

Ironman Kalmar

19 AUG 2018 21:05
Vilken helg det har varit. Vad är väl ett ynka marathon i Jönköping när man kan springa 90 km mellan Sälen och Mora. För de som tycker även det är för fjuttigt så fanns det även möjlighet att ställa upp i Ironman Kalmar denna helg.
  • Skapad: 19 AUG 2018 21:05

och det var det gott om ALKare som gjorde. Nedan kan du läsa Andreas Bergs sammanfattning av loppet.

Vi är en växande skara som väljer att genomföra detta fulldistans triathlon. Vår meste triathlet Patrik Q8 Johansson har samlat Iron Man på hög medans det var några som gjorde sin första.

Kalmar bjöd på riktigt bra väderförutsättningar tävlingsdagen och vattnet höll sig ganska långt från gränsen vilket tillät våtdräkt och ganska många drog nog en lättande suck för detta. Vattnet var ganska lugnt och den rullande simstarten där man får ställa sig med jämnsnabba simmare tycker jag fungerar fint. Läser lite olika rapporter från klubbmedlemmarna om simningen där en och annan är missnöjd och någon mer nöjd, det är mycket som skall stämma för ca 4 km OW simning då många faktorer spelar in..... en näve i sidan, immande glasögon eller helt enkelt en dålig dag. Nytt för i år var sättet att växla där man fick byta om vid sin påse eller söka sig till ett tält. Valde man det förstnämnda gick det nog lite snabbare än i fjol men det andra klart långsammare då man måste hänga tillbaka sin påse.

Cyklingen tror jag de flesta var ganska nöjda med där någon tyckte det var lite vind mot slutet och på Resmovägen. Det var dock helt klart snällare cykling än i fjol och funktionärerna gör ett kanonjobb med langningen och trycker formligen det som erbjuds in i händerna på en när man kör förbi.

Då till löpningen där flera inte fick till de tider som stod på önskelistan. Skall man analysera lite så var det rätt varmt i början och sedan är det inte helt enkelt att hitta motivation till att gasa när man börjar bli trött. Vi hade dock rejält stöd från familjer, ALK supporters, VCK folk, Värnamobor och sist men absolut inte minst Kalmariter. Det sägs gång på gång under racebrifingen på torsdagen vilken speciell tävling Kalmar är och ni som sprungit på Neptunusvägen och sedan på målrakan för att sista gången få vika vänster och in i mål kan nog bara skriva under.

Dan var snabbast i klubben och lyckades kvala sig till en plats till Hawaii även detta år tillsammans med Leif-Håkan som denna gång dessutom satte PB. Vi är redan nu ett gäng som är anmälda till 2019 och jag vet att fler suktar efter att köra så kom till onsdagsträningarna och låt er inspireras! Bra kämpat alla och ett stort tack till alla supporters, vi ses nästa år!!

Tack Andreas för en inblick i en triathlets vedermödor tänk om man bara kunnat simma då kanske det hade varit ngt för en annan eller vad säger du Fransisco.

Skribent: Micael Lindqvist
Epost: Adressen Gömd


VÄRNAMORULLEN


-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info