Hoppa till sidans innehåll

Sweden trail marathon Kristinehamn

12 MAJ 2019 11:50
På söndagens långpass bestämde vi dvs Dan, Ekman, Åhsberg, Pär J och jag oss för att springa Sweden trail marathon.
  • Skapad: 12 MAJ 2019 11:50

Det visade sig precis som vi hoppats på vara en riktig höjdare. Välorganiserat och en mycket trevlig bansträckning. Första 6km av loppet löptes ut ur stan på asfalt och grusväg - flackt och fint därefter drog vi ut på den historiska järnbärarleden stigar och några grusvägar och mestadels uppför. Några partier med riktigt svår stenstig och man noterade att det fanns många som var berydligt bättre terränglöpare än en själv. Det var vätska ca var 6km och då hade man en medhavd "soft cup" som man fyllde på dricka i. Vid 26km började loppet på riktigt efter ett kort depåstopp och vätskepåfyllning bar det av rakt uppåt efter att med maxpuls närmast trillat över krönet bjöds det på svårbemästard terränglöpning men framemot 32km och nästa vätskestopp blev det bredare stig och sedemera väg och därefter rejäl utförslöpning och målgång i centrala Kristinehamn. 

Hur gick det för ALKarna?

3. Magnus Åhsberg 3,10,35 Stabilt lopp av Magnus som trots att han inte är ngn grym terränglöpare gjorde ett starkt lopp och framförallt en fantastisk avslutningsmil. Ser lovande ut inför Stockholm.

4. Micael Lindqvist 3,16,27 Jämnt och bra hela vägen utan några svackor, sprang fel (genom att göra en helt omotiverad 90 grads sväng) vid 40km och la på ytterligare 495m. 

5. Pär Johansson 3.17,52 Starkt av Pär som bara blir bättre och bättre. Alltid väldisponerade och bra lopp. Tror också att han trivs bra i terrängen.

9. Dan Johnsson 3,26,13 Dan är på gång igen. Lugn start och stark avslutning. Kan det bli Stockholm under 3h??

19. Mattias Ekman 3,50,45 Spände bågen men fick vika ner sig vid 26km. Starkt att ta sig  i mål när energin sinar. Mattias kan trösta sig med fleratalet grymma maror tidigare i år.

Resultat

Skribent: Micael Lindqvist
Epost: Adressen Gömd


VÄRNAMORULLEN


-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info