Hoppa till sidans innehåll

Månadens profil

2018-01-18 20:50
januari månads profil är inte vem som helst utan killen som alltid är med på alla aktiviter som erbjuds, som alltid är glad och positiv och som tillför allt och alla i sin omgivning lika mycket energi som han själv visar upp då han.....
  • Uppdaterad: 2018-01-18 20:54

.....både tränar och tävlar mer än någon annan i klubben. Låt oss stolt presentera ingen mindre än Mattias Ekman. 

Vi fick en pratstund med denna glada gamäng  innan årets första tävling som blir halvmaran i Wien nu i helgen. Aj tänker ni då missar han första touretappen..... ingen fara Mattias springer den på fredag - dagen innan avresan till Wien (inget är omöjligt så det så)

Hej Mattias här kommer lite frågor som jag hoppas du vill svara på?

Ja då inga problem

Ålder: 35 år

Yrke: After Sales

Familj: Ensamstående. I övrigt mor och far samt 2 bröder och en syster

Bakgrund: Började som glad motionär i 20 års åldern att springa korta rundor på 3-4 kilometer några gånger i veckan som förberedelser inför min militär tjänstgöring. Jag fortsatte efter muck med dessa korta rundor och inte förrän 2012 kom min riktiga start då jag bestämde mig för att satsa på Göteborgsvarvet 2013 med slut tid under 2 timmar. Jag fick en startplats av en jobbarkompis i dåvarande startgrupp 1B vilket gjorde att jag kände lite press men jag lyckades ganska bra och sprang i mål på tiden 1.32.33 helt nyfrälst i löpningen och därefter så har resan tagit fart som alla vet J

Meriter: Jag har hunnit med en hel del i min korta karriär och resultaten för den som är intresserad

6 timmars:

66359 meter i Skövde 2017-07-29

Marathon

2.58.03 Malaga Spanien 2017-12-10

Halvmarathon

1.23.50 Prinsens Minne Halmstad 2017-08-12

10000 meter

37.49 Eksjö på bana 2017-07-28

5000 meter

18.31  Finnvedsvallen 2015

3000 meter

10.55 Inomhus DM Växjö 2017-02-05

Har ju även hunnit med 5 Ironman och ett tiotal andra Triathlon tävlingar samt 10 Toughest och 6 Tough Viking men jag håller mig till löpningen i denna intervju.

Träning: Tränar litegrann varje dag och försöker alltid kombinera 2 konditionspass med styrketräning. T.ex löpning/cykling eller Simning/löpning dock inte mer än 5 löppass i veckan. 2016 hade jag en träningsplan att springa minst 8-12km varje dag men det funkade inte för mig då jag kände mig sliten och fick lite småskavanker. Därför har jag under 2017 kört längre sträckor på cirka 15-25km varannan dag och det har gett resultat. Får ofta höra att jag tränar för mycket men jag känner ju att jag gör något rätt eftersom jag varit helt skadefri hela 2017.

Målsättningar 2018: Min plan för 2018 är att springa minst ett lopp utomlands i ett nytt land varje månad och det skall vara minst ett halvmarathon men givetvis är Marathon målet om möjligt. Än så länge ser det lovande ut. Sen har jag ju drömgränsen att klara 70+ km på 6 timmars, SUB 2.55 på Marathon, SUB 1.22 på Halvmarathon och SUB 37 på Milen och förhoppningsvis springa lika mycket som jag gjort 2017 utan några skador

Fördelar med ALK: Det finns ingen klubb jag hellre vill träna med. ALK är fantastiskt på många sätt och vis. Det finns alltid någon att springa med och bara man frågar så hakar alltid någon på oavsett väderlek eller underlag. På de utsatta träningarna finns det alltid möjlighet att få upp farten om man vill eller bara myslöpa. Den gemenskapen som vi har gör ju att man längtar till träningarna.

Bästa löparminnena: Hur skall jag kunna skriva här utan att det blir en uppsats efter allt man har fått uppleva i ALK. Jag ska försöka lista de som rört mig mest.

Göteborgsvarvet 2016 när jag sprang sida vid sida hela loppet och hand i hand över mål linjen med Dan Johnsson. Helt Enormt!

Först gången Karro slog mig på Tour de Osudden. Hon hade tränat så hårt för att slå mig och hon gjorde det trots att jag gjorde ett bra race, hennes glädje när hon gjorde det den var äkta.

Alla fina Hejarop från er i ALK som hade följt mig när jag gjorde min första SUB 3 Mara i Manchester. Jag blev rörd till tårar när jag slog på telefonen efter loppet. Även efter Malaga när Micke öppet gratulerade mig på ALKS:s Facebook sida så kom det en tår.

KM 5000 meter 2017. Jag hade kanske varit lite väl kaxig över min ”lätta seger” mot vår nya superlöpare Lovisa Nilsson när jag i min självsäkra trygghet kom ner till Finnvedsvallen i tron att vi skulle springa olika heat. Tyvärr hade ju någon fjäskat för tävlingsledningen och vips så stod hon på startlinjen i samma heat. Jag låg i täten i 4990 meter innan Lovisa satte in en spurt och total förnedrade mig med en sekund välförtjänt över målinjen. Lovisa har sen dess fått mig att snäppa upp mig på löpningen!

Växjö 6 timmars 2016 som gick från att vara något alla bara skrattade åt en onsdagskväll på Charlottes Gympa till att vi var 6 stycken på startlinjen.

Övriga fina minnen är Stefans Anderssons fantastiska föredrag om sin karriär under träningshelgen. Ultraintervallerna och upplevelselöpningarna och alla roliga tävlingar som vi impulsivt åkt iväg på.

Bästa egenskap som löpare: Oerhört uthållig i längden och försöker alltid in i det sista hålla ett gott humör och peppa folk runtomkring mig på lopp och träningar

Sämsta egenskap som löpare: Måste bli bättre på milen. Pratar ibland lite för mycket. TIDSOPTIMIST med stora bokstäver i många aspekter

 Övrigt: Jag har sagt det mesta men jag säger det igen hur oerhört glad jag är som får vara medlem i ALK. Denna klubben har ett gott rykte om gemenskapen vilket lopp man än ställer upp i. Jag får ju dagligen träna med folk som jag ser upp till vilket är fantastiskt. Det fina är också hur många medlemmar som inte varit med så länge kommit in så oerhört snabbt så det känns som dom alltid varit med som till exempel Karro, Lovisa och Andreas Berg. 

Tack för pratstunden Mattias  önskar dig ett stort lycka till på söndag.

Skribent: Micael Lindqvist
Epost: Adressen Gömd


VÄRNAMORULLEN


-- Våra samarbetspartners --

hangOnLogo

  Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info