Hoppa till sidans innehåll

Många ALKare sprang Lidingöloppet

30 SEP 2018 18:05
Läs deras egna kommentarer och analys från lördagens lopp.
  • Skapad: 30 SEP 2018 18:05

ALK fick två stycken topp 100 placeringar på långa banan genom Louise Wanemark som blev 37:a och Fredrik Bolmstam som blev 87:a - Stort grattis till er.

Andreas Berg in på 2:44:42 och en bra putsning av fjolårets resultat. Lyckades slå bort de där tankarna som kommer ibland och som gör det lätt att slå av på farten. Nöjd också med att knäet som strulade nere i Falsterbo höll sig i schack så att det gick att springa hela vägen. Anmälan till 2019 känns given.

Anna Pettersson Mitt Lidingölopp 2018! Med 3 knackiga veckor innan start, så blev det ett riktigt bra lopp! Bra känsla , backarna kändes färre och mindre Kom in på 1:16:32 , 2 minuter bättre än förra åretJättenöjd! Ser framemot 2019!

Jonas Nilsson Hade ambitionen att knipa en silvermedalj i år men dom sista 3 veckornas förkylning o brist på träning tog ut sin rätt. Missade med knappa minuten men ändå helnöjd att det kändes så pass bra både under och efter loppet. Nästa år känns medaljen inom räckhåll.

Henrik Magnisson Vid start kändes allt bra och hade goda förhoppningar att slå förra årets tid på 2:22. Tyvärr blev det inte så,kroppen ville inte komma igång riktigt och tiden slutade på 2:26. Om än löpningen på denna resa inte var på topp för min del så har stämningen och gemenskapen inte lämnat mer att önska. ALK levererar än en gång en fantastisk löparresa.

Humlan 1:20:42 Premiär och därmed PB på LL15. Det gick över förväntan bra. Gjorde en mycket stark prestation och genomförandet var närmast perfekt. Hade kanske kunnat springa på lite tuffare första 2 km och det hade varit önskvärt om det gått att trycka lite hårdare sista 2 km. Men det är detaljer. Jag är mycket nöjd med dagen!

Elin Bolmstam Var grymt taggad innan loppet. Kände mig dock inte lika stark första milen då det var tungt, men tog mig igenom loppet och är supernöjd med tiden 3.04.

Lotta Rimark 1.24.04 Första gången på 15k. 
Nöjd med tiden och bra känsla hela loppet! Inte så farligt mycket backar... nästa år ska det gå fortare!

Fredrik Bolmstam Efter en vecka då jag varit lite småförkyld blev det en tuff första mil. Gick faktiskt riktigt segt och jag var oroväckande trött efter 10km. Men efter 15km började känslan vända och jag jobbade mig in i matchen. Flöt på riktigt bra fram till 25-26km och jag plockade många placeringar. Sista 3km var jobbiga, precis som de ska vara, särskillt när man fuskat med långpassen. Men nöjd med tiden 1,56,39. 

Niclas Sjögren Så har jag genomfört min första Lidingölopp 30 km som dessutom är mitt första långlopp på en distans som är längre än en halvmara. Förra följde jag med ALK och provade på Lidingö 15km, kände mig inte redo för en 30km då. Loppet gav mersmak så jag bestämde mig för att prova 30 km. Har i år ökat träningsmängden i syfte att klara 30 km. En förkylning i månadsskiftet Aug Sept satte lite käppar i hjulet för en optimal uppladdning, men några långpass fick jag till i.a.f. 
Efter mina förutsättningar så gjorde jag en bedömning att en sluttid på 
3.15 - 3.30 borde vara rimligt. 
Så var dags för start, hade seedat mig till startgrupp 6. Försökte hitta ett bra tempo redan från början som skulle kunna hålla hela vägen. Fick ganska tidigt sällskap med en kille från Ljungby som kände Mattias Vejklint. Vi sprang och småpratade av och till under loppet och det kändes bra att ha någon rygg att följa.  Han fick dock släppa sista milen. Loppet flöt på bra fram till ca 18-19 km. Nu började knäna ge sig till känna vilket gjorde att varje utförsbacke blev en pina och är det något man behöver på sista milen på Lidingöloppet så är det fräscha ben. Sista milen blev precis så slitig som befarat med 7 minuterstempo men lyckades ändå hålla ihop det bra tycker jag, försökte springa/ jogga hela vägen och aldrig gå. Med lite extra energi så gick att besegra både Aborrbacken och Karins backe. De var ju inte värre än backarna på ALK 8:an!!!  Men jag tog mig i mål på 
3:08:58 och klarade därmed min målsättning. Med ett annat träningsupplägg så ligger sub 3h inom möjligheternas gräns. I år var det två krånglande knän som satte stopp. 
Blir det något mer Lidingölopp då? 
Tål att tänka på, måste slicka såren efter detta lopp. Men tack alla ALK: are för gemenskap och som peppat så jag har kunnat utvecklas i min löpning.

Raimo Michelsen 15km-löparna bussades ut kl.8 på lördagen av vår löparekollega Christer Evebring. Vid start var det svag vind och ca 8grader och sol. Perfekt löparväder 😊🏃🏻‍♂️🏃‍♀️. Mitt egna lopp kändes ganska bra de första kilometrarna men kring milen insåg jag att det behövs lite mer regelbunden och framförallt kvalitativ träning för att det skall kännas bra och att kunna trampa på lite. Mitt mål i år var att klara 1:15och det lyckades med en marginal på 53s. Nu är jag ju ingen erfaren långlöpare men måste säga att Lidingöloppet är ett riktigt trevlig lopp som jag helt klart skall springa nästa år - på silvertid 👊 för åldersgruppen och då Marie Nilsson blir det tävling 😉

Patrik Andersson 2 Ipren och en rejäl laddning voltaren! Så började dagen. Ut till starten och en lång uppvärmning för att smörja upp hälen. Men det hjälpte inte så det var med stor misstro jag gick in i startfållan. Tyvärr så gjorde det väldigt ont under hela loppet men denna gång gick det att kriga sig igenom. Målet var 1.15 men vid 10 km förstod jag att det skulle gå med lätthet, riktade in mig på förra årets tid 1.12 istället. 1.11 blev sluttiden och med det är jag supernöjd. Men loppet är inte slut fören man är tillbaka på hotellet. Men det är en annan historia, Tack Gjördis!!!

Jan Andersson Man få tacka för en trevlig resa till Lidingöloppet. Där "alla" verkar nöjda med sina prestationer. Och själv är jag riktigt nöjd med min tid 1.22.08 på 15km. Sedan är det alltid roligt att ta sig hem från loppet till hotellet, ett äventyr i sig. Skönt att ha en egen busschaufför, det är man tacksam för.

Lennart Peterson Efter att två år ha sprungit    kuperade 10km för 60+, tänkte jag njuta lite av   fina 15km banan utan tidspress. Jag var inte ensam om att välja det loppet. Vi var 11 Alkare som valde det. Lite spännande att se om Marie och Anna som startade 10 min efter skulle komma ikapp. Och vid 14km kom Marie på lätta steg och passerade och klarade silvertiden. Grattis till alla Alkare som fullföljde LL. (många bra tider!) 

Pia Michelsen
När anmälan gjordes för ett år sedan var det bara för  att komma igång med träningen igen efter närmare 3års uppehåll. Men med ca15kg extra i vikt var det tungt att komma igång. 
Så stod man då på startlinjen, Lidingöloppet 15km kuperad terräng väntade framför mig. Det bästa av allt var att jag var nöjd redan innan jag ens hade sprungit loppet. Jag har kommit igång med träningen och 10kg är borta. 
Att jag sedan klarade mitt mål på under 
1h30 gjorde inte saken sämre. Tiden blev 1.25.10
Nu är det bara att anmäla sig till nästa års lopp, så kommer de sista 5 kilona också vara borta. 
Som vanligt ett härligt gäng att vara ute med och det vill man ju bara inte missa. 
Vi syns 2019.
idag 15:15

Louise Wanemark En långdragen förkylning några veckor innan årets Lidingölopp gjorde att målsättningen fick justeras från att klara sub 2.15 till att göra ett lopp helt utefter dagsform och känsla. Kanske var det ett lyckat koncept för att släppa pressen och bara njuta, för det var vad jag gjorde. Första milen passerades på 45 min och där och då kände jag att det nog kunde bli en ganska bra tid ändå. Resten av loppet flöt på bra och tiden i mål blev tre minuter bättre än förra året. Känslan efteråt är att det finns mer att ge och jag ser fram emot Lidingöloppet 2019.

Missat ngn? Skicka mail till mig This is a mailto link så lägger jag ut er på sidan.

 

Skribent: Micael Lindqvist
Epost: Adressen Gömd


VÄRNAMORULLEN


-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info