Hoppa till sidans innehåll

Värnamorullen

21 AUG 2019 17:56
För tredje året kördes Värnamorullen. En tävling som arrangeras av ALK och OK Stigen.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2019 17:56

Tävlingen växer till sig för varje år.

2017 58 st tog sig i mål

2018 67 st tog sig i mål

2019 126 st tog sig i mål.

Från vår klubb är det Andreas Berg och Patrik Pettersson som lägger ner ett hästjobb för att få allt att fungera. I år har Niclas Sjögren också varit delaktig med engagemanget kring vår nya tidtagningsutrustning. Dessutom är det ett stort gäng ALKare som hjälper till tävlingsdagen. Nedan kan du läsa Louise Wanemark berätta om loppet utifrån en rullskidtävlandes perspektiv:

För tredje året i rad arrangerades den 13 augusti Värnamorullen, ett lokalt rullskidlopp med drygt 100 deltagare i alla åldrar. Bansträckningen bjöd åkarna på en naturskön slinga på strax under en mil runt Alandsryd och Nästa, och deltagarna i seniorklasserna valde mellan att åka två eller tre varv.

Själv deltog jag första året det begav sig och nu efter två år var det alltså dags igen. Efter en vår med bra rullträning visste jag att det fanns goda chanser att slå den tid jag hade senast, vilket också blev mitt mål för dagen. Efter 20 minuters lätt uppvärmning var det så dags för start. Ganska direkt fick jag släppa de åkare jag hade framför mig och motvinden ut mot Nästa fick bemästras på egen hand. Första varvet av tre kändes lite småsegt men klockan visade att det gick fort. Kilometrarna rullade på och inför sista varvet var musklerna rejält trötta men mentalt kände jag mig stark. Under loppets gång hade många åkare passerat mig, men jag visste att jag låg trea i damklassen och det sporrade mig att behålla trycket i stakningen ända in i mål. Rullskidor är för mig - jämfört med löpning - än så länge mer uttröttande för vissa specifika muskler än vad det är för hjärtat, och eftersom de sista kilometrarna på varje varv gick nedför visste jag att man kunde vara rejält trött på toppen av den sista backen. I nedförsbackarna mot mål kollade jag klockan igen och insåg att jag skulle klara mitt mål, och väl på upploppet gav jag de sista krafterna jag hade för dagen till ljudet av ivriga hejarop från nära och kära. Resultatet på det knappt 30 km långa loppet blev en tredjeplats och en sluttid på 1.32.18, cirka 10 minuter snabbare än senast jag deltog.

Att åka eller springa lopp brukar allt som oftast vara roligt, men att göra det i din hemstad blir något extra när varje funktionär är din hejarklack. Kanske var det just det som gjorde mig mest nervös på förhand - att tävla på hemmaplan - men jag inser nu i efterhand att det bara var positivt. Det stödet jag fick i tisdags hade man behövt och önskat sig varje tävling. Tack ALK och OK Stigen för ett mycket trevlig arrangemang, jag tror att det är många med mig som gärna åker Värnamorullen nästa år igen!

Resultat

Skribent: Micael Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

-- Våra samarbetspartners --

 

  

hangOnLogo

 Svensk Borstteknik - Logo liggande

 

Björhags Måleri

 

xxl

Postadress:
Apladalens Löparklubb - Friidrott
Micael Lindqvist, Kuskvägen 16
33135 Värnamo

Kontakt:
Tel: +46702446696
E-post: This is a mailto link

Se all info