Hoppa till sidans innehåll

Enkätsvar 2014


Vi fick 43 svar. De flesta som svarade var mellan 11 och 14 år samt många över 40 år svarade också. 

Resultatet var överlag gott. Det mesta som önskas finns redan men eftersom elever/medlemmar inte verkar veta om det blir det den största utmaningen med att få ut information framöver. Hoppas fler också känner att de vågar/kan ta kontakt muntligt med personalen för då får ni ju snabbare svar och kan påbörja de aktiviteter ni önskar.

Det ni tycker är viktigast är 1. Utbildade ridlärare 2. Välutbildade hästar 3. Trivsam miljö. Utöver ordinarie lektioner är man mest intresserad av 1. Hyra häst och privatlektioner 2. Klubbtävlingar 3. Fler lektioner i veckan. Och de flestas mål med ridningen är 1. Att utvecklas och ha kul.

 

Övriga frågor/önskemål och svar på vad som kan bli bättre.

 -Bättre hagar! Den stora hagen är vi i personalen mkt stolta över då den är naturlig för hästarna med blandat skog och öppna partier där de kan röra sig i alla gångarter. Vi är medvetna om de blötare, leriga partierna och kommer under 2015 jobba för att fylla med grus och eventuellt markduk både i stora hagen, den mindre och privatstallets hagar.

-Rida fler lektioner i veckan! Det är självklart möjligt. Man får dessutom rabatt om man rider flera lektioner varje vecka. Se även projektet "Ridutveckling" genom Idrottslyftet som ger ett ännu mer förmånligt pris för dig under 25 år.

-Att lektionerna är en timme! Alla som vill har möjlighet att rida i en timmes grupp. Är du inte så rutinerad eller gammal ännu kanske du inte rider en timme men med lite övning så är allt möjligt. Om fallet är så att man vill rida effektivt en timme så ingår i vanliga lektioner uppsittning och anpassning av stigläder men om några vill betala för 1 timme och 15 minuter tex så är det inget vi har något emot. Bäst här är att prata med sin ridlärare och berätta sina tankar och önskemål så får du rätt hjälp på vägen.

-Dressyrsadlar! 3 stycken är införskaffade och kommer provas ut. Sadlarna kommer sedan vara numrerade och det finns en lista med vilket nummer som får användas på vilken häst. Vår förhoppning är att alla som vill ska få prova rida i dressyrsadel någon gång per termin.

- Att fler får prova tävla utanför Arboga! Detta är också möjligt för alla, det är ett val som du och din familj gör. Hästar och lämpliga sådana finns, samt mkt pay and jump/pay and ride och lokala tävlingar i vårt distrikt samt granndistrikten. Det finns ett antal regler och man ska gå grönt kort kurs innan man kan åka, detta är till för att tävlingen ska bli en säker och positiv upplevelse för dig, hästen och dina medhjälpare/medtävlare. Håll utkik efter datum för nästa kurs eller prata med Nissa vid frågor om tävlande. Ingen skulle bli gladare än vi och hästarna om fler vill träna på att tävla, så var är ni? Hör av Er!

-Nya hästar. Nya hästar kommer det lite då och då. Hästarna behöver bli trygga och vana i den gruppen de arbetar för att fungera och prestera sitt bästa. Man kan likna det vid en skolklass eller personalgrupp på ett arbete. Självklart har alla ridskolor, skolor och arbeten lite olika tankar och upplägg om hur ofta det är bra att gruppen förändras.

 -Mindre grupper. Gör vi på ert önskemål mot en högre kostnad per lektion. Här måste du anmäla ditt intresse till kontoret. En vanlig ridgrupp behöver bestå av 8-9 stycken för att man ska ha råd med hästar, personal, el, underhåll av banor mm.

-Mer feed-back. Här tar vi såklart till oss som ridlärare och ska jobba för att ge mkt och utvecklande feed-back. Även här rekommenderas att på något sätt meddela din ridlärare om du vill ha mer feed-back eftersom alla människor är så olika så det finns inget generellt.

-Hoppa högre! Lita på att din ridlärare till stor del ser vad du är mogen och tränad för när det gäller höjd på hindren. Men du kan även fråga vad du behöver träna på och stärka för att kunna hoppa högre. Vissa övningar lämpar sig också mer än andra för att höja upp hindren så kommunicera med din ridlärare så du inte missar chansen när det är en lämplig övning.

-Fler välutbildade hästar. Vi är medvetna om att mer tid behöver läggas på tillridning och utbildning av hästarna, det tar vi absolut tag i och fortsätter med för allas skull. Sen är det en avvägning att köpa in yngre hästar som man utbildar själv eller köpa färdigutbildade för även de behöver hållas efter och kräver mkt tid för att de ska bibehålla sin utbildningsnivå. Det handlar inte bara om pengar och att mindre utbildade hästar är billigare utan ser man ett bra ämne kan det vara lika stor eller större fördel att köpa och utbilda själv som tex våra "godingar" Simba och Susi. Men det är såklart tålamodsprövande att vänta in och lätt att glömma hur de var för 3-4 år sedan.

-Mer variation av arbetet på lektionerna samt mer teori. Kommunicera med ridläraren. Arbetet är ju till för er inte för ridläraren även om vissa moment måste gås igenom. Vet inte ridläraren vad som önskas så blir det istället ridlärarens planering och "show". Skriv, prata eller skicka ett bud om du inte vågar ta det direkt med din lärare. Kolla på planeringen och häng på andra grupper som har teori. Det får ni jättegärna göra utan extra kostnad för vi är för mer hästkunskap!

-Att man får vara mer i skogen. Vi är också för förslaget. Det är helt upp till gruppen, man kan skapa grupper som rider ut varje eller varannan gång. Anmäl ditt intresse! Vi kommer fixa iordning mer på ridvolten i skogen samt har hittat och fortsätter undersöka nya ställen som kan tillåta mer trav och galopp i naturen.

-Mer utmanande lektioner. Vi är för förslaget, men vet din ridlärare på vilket sätt ni vill utmanas? Även detta är ju väldigt individuellt. Kanske behöver eleverna också ta ansvar för att träna något vid sidan om ridningen eller hästkunskap/hästens beteende för att kunna anta större utmaningar.

-Man kan rida 2 ggr på samma häst. Även här finns olika tankar och teorier om hur träning bör läggas upp. Vi har tron om att det ger mest med samma häst ca 4 ggr men tala med din ridlärare så kan man säkert närma sig ditt önskemål något iallafall. Detta är också väldigt individuellt en del vill variera ofta medan andra gärna rider bara en eller två hästar på en hel termin.

-Fler mellanstora hästar som Lady och Zantiago! Nu finns Buddy också samt Susi. Fler kan det inte vara med tanke på det totala antalet elever i veckan.

-Fler hästar, fler lärare. Kommer inte ske i dagsläget med det elevantal vi har nu har vi en kapacitet på hästar och lärare så att vi kan öka betydligt. Här får man i så fall söka sig till en större ridskola för att kunna få den variationen.

-Jämnare utbildningsnivå i grupperna. Helt rätt det är målsättningen vi har. Sen kan det vara så att vissa kan bara speciella dagar eller tider och då kan det bli lite variation på kunskapsnivån. Vi är en liten ridskola så för att få ihop grupper kan det vara något större skillnad i nivån än på en större ridskola med fler ridande i veckan. Det finns för och nackdelar med allt...

-Clinic med praktik efter! Det blir det 26/10 "Säker häst grund" med en ridande polis!

Stort tack till alla som tagit sig tid att svara på enkäten. Hoppas det blir ännu fler nästa år då den kommer igen. Det har varit bra tips och frågor som vi tar med oss och jobbar med i vardagen. / Nissa

 

Uppdaterad: 19 AUG 2019 14:56 Skribent: Ellen Kivikari
Epost: Adressen Gömd

Medlemsavgifter 2020

Senior 400:-

Junior 250:- (tom 18 år)

BG. 5601-1844

  

Stöd ARS när du handlar på nätet! Gå in på sponsorhuset

 

ARS Facebook

Besök

 
 

 

Vår förening samverkar med SISU idrottsutbildarna när det gäller bildning, utbildning och utveckling!

 

  

Postadress:
Arboga RS - Ridsport
Brattberget Adolfsberg 129
73294 Arboga

Besöksadress:
Brattberget Adolfsberg 129
73294 Arboga

Kontakt:
Tel: 0700095299
E-post: This is a mailto link

Se all info