Hoppa till sidans innehåll

Enkätsvar 2019


31 st svarade varav 11 st vuxna (över 18 år) och 20 barn

Det blev ett uppehåll i att erbjuda att fylla i enkät i och med Nissas föräldraledighet. Resultatet är ändå intressant att glädjande nog är ert intresse i verksamheten likt svaren 2014. Det tolkas som att ARS har en stabil, likriktad kundkrets. Det som kan vara lite mindre glädjande och kanske oroande är att även svaren på vad som kan bli bättre är väldigt lika som år 2014. Det kan betyda att vi inte förbättrat de områdena eller ”fallit tillbaka i gamla mönster” (såvida inte de som önskar dessa saker är väldigt ”extrema” i sina önskemål).

Det man tycker är viktigast på ridskolan är

  1. Utbildade ridlärare
  2. Välutbildade hästar
  3. Trivsam miljö
  4. Personlig service
  5. Ridskolans läge
  6. Extra aktiviteter

Aktiviteter som är intressanta utöver ordinarie ridlektion är:

1. Uteritt

2. Sitsträning

3. Privatlektioner

4. Fodervärd och fler lektioner i veckan

5. Clinic

6. Helgkurser

7. Klubbtävlingar och fys träning utan häst

8. Tävla lokalt på ridskolehäst

Kommentar till detta: Missa inte den långa uteritten 23/8 där ni får rida och plaska i vatten med hästarna!

Innan denna enkät hann sammanställas planerade personalen in seriehoppning 3 omgångar i höst. Kanske missbedömde vi oss där eller så finns intresset ändå. Vi får se…

Vi tar till oss och arrangerar sitsträning så snart som möjligt. Privatlektioner är både Anna A. och Kristina laddade för att börja med i höst.

Fodervärds-system kommer att fortsätta och delvis utökas med mer stöttning av Anna A vid vissa tillfällen.

Fler lektioner i veckan har erbjudits hela året, till ett mkt förmånligt pris i och med Idrottslyfts-projektet som Nissa sökt och arrangerar. Det har gett bra utslag/resultat och kommer säkerligen fortsätta 2020, så missade du nu, prata med Nissa för att få veta mer och vara redo när nästa projekt drar igång. 

 

På frågan är du beredd att betala mer för att rida i en mindre grupp är exakt hälften det och andra hälften vill inte det.

Kommentar till detta är att om 11 st vill betala mer och rida i mindre grupp så är det tråkigt att våra små grupper fortfarande inte är fullbokade! Maila och anmäl dig!

Alla tycker att de har lagom mkt teori utom 4 st som vill ha mer teori och då spela spelet ”Hästminne”.

Kommentar: Kan ideella vuxna eller USK ordna spelkvällar före eller efter ridningen?!

De flesta vill rida på vardagar. Lika många vill rida kl 17-19 som 19-21.

Kommentar till detta: Rider du på lördagar och vill byta till en vardag så maila och anmäl det. Hopp-grupp finns bara på söndagar för det passar personalens arbetstider bäst i nuläget.

Målet med ridningen är för de flesta att utvecklas och ha kul! Därefter kommer gemenskap och motion. Endast 8 st deltar i verksamheten för att kunna skaffa egen häst eller ut och tävla.

För att dessa mål ska kunna uppfyllas kan ridskolan/ridläraren ge feed-back är det eniga svaret. Några enstaka svarar även märkestagning och clinic.

Kommentar: Ridlärarna får vara noga med att stämma av med gruppen och individen om hur feed-back önskas. Våga också ställa motfrågor om du som elev tycker att kommentarerna är få eller otillräckliga. Tex men ligger min skänkel bra då? Är jag inte för hård i handen? Jag får ont i axlarna, vad kan det bero på?

Vad kan bli bättre?

Feed-back                                     Se svar ovan!

Föräldrakurser                            Håll utkik, vårens kurs blev inställd pga inga anmälda.

Utbildade hästar                        Hälften av hästarna är högt utbildade, det gäller för eleverna att kunna ta fram det också. Sen har vi ett gäng som pga sin ålder inte gått så höga klasser men de är på gång. Det är en avvägning av att inte bara ha gamla hästar i stallet.

Fler hästar                                     Går inte med det elevantal vi har nu, då får man prova en större ridskola

Högre utbildning på ridlärare

Sammanhållningen

Mer svårridna hästar                En smaksak, några tycker nog att vi har det eftersom även mer utbildade hästar efterfrågas…  

Mer stöd till nya föräldrar       Hoppas vecka 32:s infoträff gav ngt…

Samma häst fler gånger          Prata med din ridlärare, kanske har ni tänkt olika….

Uppfräschning

Cykelmöjligheter                       En kommunfråga som varit uppe i många år…

Anställ Kristina Granholm       Åtgärdat J

Rida mer i skogen

 

Vad är toppenbra?

Dressyrsadlarna

Variationen på lektionerna

Gemenskapen

Förståelsen för allas olikheter

Ridhuset

Lektionerna

Hästarna och människorna

 

Tillägg hur det gick med undersökningen angående cafeterians-verksamhet!

De flesta ville att cafeterian skulle vara stängd utom vid tävlingar och extra aktiviteter! Man ville ha en dryckes- och snacksautomat. Några ville hålla cafeterian öppen på onsdagar och lördagar.

Status hösten 2019 är att de personer som ville hålla öppet, gör det på onsdagar och lördagar enligt schema. Två personer tog på sig att undersöka ang automat och kom fram till att det skulle kosta en hel del och kräva tid ändå med rengöring/påfyllning. Även dragning av vatten till dryckesautomat undersöktes och det går (ingenting är omöjligt) men vi har i dagsläget vår vatten-renare att förhålla oss till, vilken inte fungerar optimalt. Så det kräver mer undersökning och arbete. Där är vi idag och såklart är fler ideér välkomna i en demokratisk, ideell förening men man måste tänka på att då själv lägga ner tid på undersökning och arbete. En ideell person kan inte tvinga någon annan ideell att undersöka/sköta saker åt en…

 

Uppdaterad: 19 AUG 2019 14:49 Skribent: Ellen Kivikari
Epost: Adressen Gömd

Medlemsavgifter 2020

Senior 400:-

Junior 250:- (tom 18 år)

BG. 5601-1844

  

Stöd ARS när du handlar på nätet! Gå in på sponsorhuset

 

ARS Facebook

Besök

 
 

 

Vår förening samverkar med SISU idrottsutbildarna när det gäller bildning, utbildning och utveckling!

 

  

Postadress:
Arboga RS - Ridsport
Brattberget Adolfsberg 129
73294 Arboga

Besöksadress:
Brattberget Adolfsberg 129
73294 Arboga

Kontakt:
Tel: 0700095299
E-post: This is a mailto link

Se all info