Hoppa till sidans innehåll

Golfhallen !

2016-01-29 19:23
Inomhusträning äntligen tillgänglig!
  • Uppdaterad: 2016-01-29 19:34

Golfklubben fick ett tips av Owe Lindström (kultur och fritidschef Årjängs kommun) att titta på de gamla squash-hallarna i källaren mellan simhallen och hotellet som har stått oanvända sedan det nya hotellet byggdes, då man var tvungen att försärka grunden med betongpelare i squash hallarna och därmed gjorde dem oanvändbara för squashspel. Lokalen var perfekt lokal, inte bara för Zandra och juniorerna, utan här fanns möjligheter för alla att under vintern underhålla den sving man skaffat under sommarsäsongen men också ge klubben möjligheter att få fler att upptäcka hur rolig golf är och infria vårt mål att få fler medlemmar som kan vara avgörande för klubbens framtid. 

Styrelsen blev entusiastisk. Sponsorer kontaktades, frivilliga krafter inom klubben ställde upp. En av hallarna skall användas för närspelsträning och puttning, den andra för slagträning.

Med mycket arbete är närspelshallen färdig. För slagträning får man än så länge slå mot en presenning. Måste också kompletteras med ett nät som ännu inte är på plats. 

Tack vare att sponsorer ställt upp med färg, presenning, mattor, virke och allt frivilligt arbete av medlemmar har detta inte kostat klubben ett öre. Tack ni alla som tror på klubben!!!

När arbetet i hallarna påbörjades väcktes frågan om vi kunde köpa och installera en proffsig golfsimulator som kan användas för träning och tävling, samt utbildning av nya golfspelare. 

På eget initiativ har några medlemmar i klubben startat en undersökning för ett sådant köp, där medlemmar får teckna sig för andelar i simulatorn, där varje andel, i form av förskottsbetalning kostar 1 500 kr. För att finanisera (måste vara finansierad före köp) simulatorn krävs 100 andelar, där varje andel omvandlas till träning och spel i simulatorn motsvarnade 10 timmar. 

En pärm där man får teckna sig för andelar hängdes upp i hallen och efter en vecka så har 50 andelar tecknats, utan att vi på något sätt har marknadsfört förslaget.

Nu har vi också tagit ett beslut i styrelsen, att vi ska gå ut till samtliga medlemmar för att se om det finns intresse för att teckna sig för andelar.  Når vi 100 andelar, så köper vi simulatorn och placerar den i Golfhallen. Skicka gärna er intresseanmälan  

Övriga medlemmar som inte har köpt andelar får då betala per timme för att spela och träna. Dessutom kan man också tänka sig att hotellet som ser mycket positivt på detta initiativ kan få tillgång till simulatorn för sina gäster och denna möjlighet kan även bidra med intäkter till klubben.

Detta gör oss otroligt positiva till att nå målet att kunna köpa en simulator inom en snar framtid.

När vi nu har på helt ideell väg har fixat en golfhall, så skulle en simulator också bidra till att utveckla klubben. Vi behöver fler medlemmar och simulatorn ger oss möjligheter till träning för medlemmar och speciellt för vår juniorverksamhet, där vi nu helt plötsligt har golf mitt i samhället.

Skicka er intresseanmälan till Årjängs GK, E-mail: This is a mailto link, eller ring undertecknad för mera information. 

Örjan Gustavsson

Styrelseordförande Årjängs GK

Tel: 070 2323360

Skribent: Carina Lundberg

golfhäftet 2015

 

golfa runt vänern

 

facebook

Postadress:
Årjängs GK - Golf
Svensbyn
67295 Årjäng

Kontakt:
Tel: 0573771144
E-post: This is a mailto link