Hoppa till sidans innehåll

Frågor & Svar


Här kommer styrelsen för Ärla IF samla Frågor och svar som spelare, ledare, domare, föräldrar kan behöva veta. Givetvis kommer det finnas många frågor som inte finns med här, men vi försöker ständigt att uppdatera denna sida.

 

Hur gör jag om jag eller mitt barn vill bli medlem i Ärla IF?

Det finns flera sätt att bli medlem, men det snabbaste och enklaste är att gå in på Ärla IFs hemsida www.arlaif.se och använd det formulär som finns där. Eller så pratar du med en ledare, som hjälper dig.

Visa svar


Dölj svar


Måste man vara medlem i Ärla IF för att spela fotboll?

Ja, detta är ett måste! Har man inte betalat sin medlemsavgift får man inte delta på matcher.

Visa svar


Dölj svar


Vad kan jag som förälder förvänta mig av Ärla IF?

Vi har tagit fram en ungdomspolicy, som ständigt uppdateras efter behov. I den kan man läsa om vilken typ av träning som ska tillämpas på olika åldersgrupper o.s.v. Ungdomspolicyn hittar du under "Bilder & Dokument" på denna hemsida eller klicka här

Visa svar


Dölj svar


Varför måste det finnas matchvärd på våra ungdomsmatcher?

Fotbollsförbundet har bestämt att det alltid måste finnas matchvärd på alla 11-manna matcher. Ärla IF har tagit beslut att det alltid ska finnas matchvärd på samtliga våra matcher. Matchvärden ska vara ett stöd till domaren. Saknas matchvärd på 11 mannamatch, förlorar hemmalaget automatiskt med 0-3.

Visa svar


Dölj svar


Vad ska en matchvärd göra?

  • Matchvärden ska finnas på plats i god tid innan matchen startar och skall bära "matchvärdsbricka"
  • Ta emot gästande lag och domare, anvisa rum
  • Vara ett stöd till domaren
  • Arbeta i nollvisionens anda
  • Skriva sitt namn på domarrapporten.

Saknas matchvärd förlorar hemmalaget automatiskt med 0-3

Visa svar


Dölj svar


Hur går det till när ett nytt lag ska startas?

Antingen så tar intresserade föräldrar kontakt med styrelsen, eller så går styrelsen ut med information till skolan om att ÄIF tänker starta ett nytt lag. Sedan blir det ett föräldramöte för alla föräldrar i dom aktuella årskullarna.

Visa svar


Dölj svar


Vad gäller om mitt barn gör skadar sig på fotbollen?

Kontakta Ärla IFs ordförande (Huvudstyrelsen), för mer information om vilken försäkring som gäller o.s.v.

Visa svar


Dölj svar


Hur gör jag om jag vill sponsra Ärla IF fotboll?

Kontakta fotbollens ordförande This is a mailto link

Visa svar


Dölj svar


Vad ska domarna ha för ersättning?

Ärla IF följer dom riktlinjer som Södermanlands fotbollsförbund fastställer för varje år. Aktuell information för varje år kan du läsa under fliken "Domare" i toppmenyn.

Visa svar


Dölj svar


Vad kostar det att börja spela fotboll?

Alla som vill börja spela fotboll får "provträna" 3 gånger kostnadsfritt. Efter det måste man bli medlem i Ärla IF. Avgiften är 100 kronor för ålder 0-10år, efter det kostar det 250 kronor.

Fotbollen tar även ut en säsongsavgift. Om det är ett nytt lag som startas på höstsäsongen tas ingen säsongsavgift ut.

Visa svar


Dölj svar


Vad är säsongsavgiften till för?

Den medlemsavgift man betalar till Ärla IF får inte fotbollen någon del av, den täcker dom kostnader föreningen har för Åsborgen o.s.v.

 För att fotbollssektionen ska kunna täcka dom kostnader som finns för varje spelare, måste en extra avgift tas ut. Det är den vi kallar för säsongsavgift.  Den ska räcka till att köpa träningsredskap (bollar, västar, konor m.m.), matchställ och övriga kostnader som är förknippade med att spela fotboll.

Avgiften bestäms från år till år beroende på budget.

Visa svar


Dölj svar


Vilka krav gäller för att vara ungdomsdomare?

Ärla IF har beslutat att alla våra domare måste vara aktiva fotbollsspelare i någon fotbollsförening. Kravet från fotbollsförbundet är att domarna ska vara godkända i deras utbildning. Varje år får våra domare gå utbildning.

Visa svar


Dölj svar


Vem kan bli ungdomsdomare?

Ärla IF går inte ut med en allmän inbjudan, utan rekryteringen sköts av domaransvarig i föreningen tillsammans med ledarna för ungdomslagen.

Ärla IF strävar efter att ha en bra domarkår, så varje år sammanställs behovet inför kommande säsong. Först kollar man med dom domare som redan finns ifall dom är intresserade att fortsätta. Behövs det fler domare kollar domaransvarig med ledarna i dom äldsta lagen. Ledarna föreslår vilka dom tror har förutsättningarna som krävs. I den bedömning som ledarna gör tittar man på om man är engagerad, har speluppfattning, är självständig, har den pondus som uppdraget ofta kräver. Ingen skillnad görs om man är kille eller tjej. Ärla IF utbildar inte fler domare än vad som bedöms rimligt. Är det för många domare, får varje domare för få egna matcher och kvallitén sjunker, även engegemanget hos domaren avtar.

Är man intresserad att bli domare kan man kontakta föreningens domaransvarig eller sin tränare, men det innebär inte att man automatiskt blir domare. Kostnaden för att bli domare, får varje förening betala själva till fotbollsförbundet som anordnar utbildningen.

Visa svar


Dölj svar


Vem kontaktar jag om jag har frågor/synpunkter på hemsidan?

I Toppmenyn under fliken "Kontaktinfo" hittar du vem som är ansvarig för fotbollens hemsida

Visa svar


Dölj svar


Kan jag läsa vad styrelsen beslutar om?

På hemsidan under "Bilder & Dokument" i Toppmenyn hittar du alla minnesanteckningar från styrelsens möten.

Visa svar


Dölj svar


Postadress:
Ärla IF - Fotboll
Ärla-Nytorp, Åsborgen
63536 Ärla

Kontakt:
Tel: 0703402570
E-post: This is a mailto link

Se all info