Hoppa till sidans innehåll

ÄRLAHERRARNA DUBBELSEGRADE OCH DAMERNA OCKSÅ PÅ PALLEN

2018-04-10 07:01
När det äntligen blev rent från snö i skogen och Svartnatta lockade en hel del elit till sin kavel med två sträckor fick Ärlaorienterarna chansen att visa att de inte försummat träningen under vintern.
  • Uppdaterad: 2018-04-10 07:01

De knappa sju herrlagen (ett lag var en kombination med Viktor Larsson, Hagaby och Halvor Eid Nielsen, Ärla) visade redan från start att de ville var med i toppen.

Efter förstasträckan ledde lag 4 (Henrik Jonsson) före Malungs OK lag 1 och trea var Ärla (Robbin Kantarp) lag 1. Ärla lag 3 (Petter Eriksson) var 28 sekunder efter och Viktor Larsson i kombinationslaget skickade ut Halvor 38 sekunder efter täten.

Vid andrasträckans radiokontroll var Karl Walheim (lag 1) och Emil Andersson (lag 3) i täten och till sista kontrollen hade Emil ett litet försprång och lyckades med en långspurt ta första platsen före Ärlas förstalag. Malungs OK blev trea och fyra 19 sekunder respektive knappa minuten efter Ärla.

Bakom fullföljde alla Ärlalagen med bra och jämna insatser på sistasträckan. Damerna fick göra en rockad då Lisa Andersson varit sjuk och sprang andrasträckan i lag 2 medan Emma Kantarp tog andra i förstalaget. Linn Bränneby kavledebuterade för Ärla med en bra förstasträcka och Ärlaettan blev trea efter OK Tisaren och OK Hällen. Andra damlaget med Linn Axelsson och Lisa Andersson blev fyra.

I korta klassen blev Ärlas förstalag med Christopher och Ivar Näsholm tia.

Också ett stort tack till till Vingåkers OK som inte gav upp sitt arrangörsskap på grund av snö, kyla och avsaknad av tänkt medarrangör. Det blev till ett stort nöje för Ärla IF:s orientering att hjälpa en annan landsortsklubb att genomföra ett bra och av orienterare efterlängtat arrangemang.

Kommande helg (14-15 april) avgörs Stigtomtakavlen, den sista stora kavlen innan 10Mila 28-29 april. Alla resultat från Svartnatta nås via länken nedan:

https://eventor.orientering.se/Events/Show/18568

Skribent: Johnny Fransson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

ärlam

 
  Sponsorer

 

logfarg2

 

Modern_Ekonomi

 

 

 VolvoCE

 

 

MVG Bud

 

 

o-boken

 

Ange alt-text här.

 

 

 

 

Postadress:
Ärla IF - Orientering
Orienteringssektionen, Ärla-Nytorp, Åsborgen
64043 Ärla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info