Hoppa till sidans innehåll

SENASTE NYTT OM VÅRENS VÄRDETÄVLINGAR OCH TIOMILAHELGEN FRÅN SOFT:S IDROTTSCHEF

19 FEB 2021 14:08
  • Skapad: 19 FEB 2021 14:08

Det finns många frågetecken för kommande arrangörer. Till aktiva och föreningar vill Svenska Orienteringsförbundet dock tydligt signalera att vårens SM- och Swedish League-arrangörer är inställda på att göra allt för att tävlingarna blir av.
17 FEB 2021 17:02
Vårens arrangörer av Swedish League- och SM-tävlingar - Västerviks OK, Österåkers OK, Waxholms OK och OK Roslagen - är alla inställda på att anpassningar kan behöva göras på grund av coronapandemin. Samtliga är också överens om att arrangera även om tävlingarna skulle bli rejält nerskalade.
- Vi är alla eniga om värdet att få till tävlingar och att vi ska göra vad vi kan. Vi räknar med anpassningar men i nuläget är vår ambition att alla som vill ska få vara med och att vi skapar upplägg för att klara detta, säger Svenska Orienteringsförbudets idrottschef Tomas Stenström.
Swedish League-premiären sker i Västervik den 10-11 april. På lördagen blir det en medeldistans och på söndagen ett ultra-SM.
- Just nu är det såklart ovisst hur restriktionerna ser ut i början av april, men förhoppningsvis är läget klart bättre då så att vi kan genomföra tävlingarna med fulla elitklasser. Vi är beredda på att genomföra gallringar om det behövs, men om det behövs och hur gallringen i så fall går till, det avvaktar vi med tills läget klarnat, säger Stenström.
Samtliga vårens SM- och Swedish League-deltävlingar är planerade till april månad och nu är det överenskommet att 20 mars blir sistadatum för definitiva beslut.
Slutligen några ord gällande den första helgen i maj vilken ursprungligen var reserverad för Tiomila i Valdemarsvik.
- SOFT, Tiomilaföreningen och Valdemarsvik för nu diskussioner om att arrangera en elitstafett tillsammans den tänkta helgen. Från SOFT:s håll vill vi få till en elitstafett då det är något vi vet står högt upp på önskelistan hos våra elitlöpare och elitklubbar. Det är inte bestämt var och inte heller hur upplägget kommer att se ut men att vi från SOFT kommer att försöka få till en elitstafett helgen 1-2 maj är klart så boka inte upp er på något annat, säger Tomas Stenström.
VIKTIG PÅMINNELSE OM RANKING: Då årets vår och försommar kommer att ha ett ganska stort tävlingsutbud inklusive flera SM och SL-tävlingar påminner vi om att det är bra att anmäla sig till ranking. Omkring tio Ärla-orienterare har fram till nu anmält sig till ranking. 16 mars är sista anmälningsdatum till lägsta avgiften som Ärla Orientering betalar.
Skribent: Marcus Nilsson
Epost: Adressen Gömd

eventor.png
Följ oss på Sociala medier:
facebook-ikon-png-3.pngunnamed.jpg

 

Äif_LogotypCMYK.png

 
  Sponsorer

 

logfarg2

 

Modern_Ekonomi

 

 VolvoCE

 

MVG Bud

 

o-boken

 

 

 

 

 

Postadress:
Ärla IF - Orientering
Ärla-Nytorp, Åsborgen
63536 Ärla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: johnny.fransson@gmai...

Se all info