Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsverksamheten


Om ungdomsverksamheten


Ungdomsverksamheten i Ärla IF:s orienteringssektion är mycket omfattande. Förra året tävlade ungefär 30 barn och ungdomar i nationella tävlingar och ytterligare ett 15-tal deltog i Eskilstunaserien och andra aktiviteter.

Ärla IF blev år 2000 också näst bäst i Sörmland efter tre års tävlande om ett vandringspris som delades ut efter sammanlagt resultat i ungdomsklasserna på klassiska DM åren 1998-2000. OK Hällen från Stigtomta vann före Ärla IF.

Tävlingen premierade både toppresultat och bredd. Och sektionens målsättning är att lära ut orientering till barn och ungdomar från nybörjarnivå och vidare i svårighetsgrad. Även de som inte ”tävlingssatsar” har en given plats i verksamheten.

Alla som vill är välkomna till våra träningar och aktiviteter året runt. Vi samarbetar även en hel del med Ärla IF:s skidsektion och friidrottssektion. Huvudansvarig för ungdomsverksamheten är Johnny Fransson. Kravet som ställs är att man blir medlem i Ärla IF.

Under hela året utom maj, juli och augusti fram till att skolan börjar har vi på måndagskvällar kl 18,00 träning med utgångspunkt från Åsborgen. Oktober-mars i samarbete med skidsektionen.

Oktober-mars har vi barngympa i Ärla skolas gympasal torsdagar 17-18,00. Oktober-mars ordnar vi också träning för cirka 10 år och äldre ungdomar med samling vid Ärla skola lördagar kl 11. Efteråt spelar vi innebandy eller något annat i gympasalen.  

För de som är med in aktiviteterna erbjuds under nästan hela året tävlingar och läger på särskilda inbjudningar. Nybörjarkurser i orientering ordnas i april eller augusti-september i stort sett varje år.

Alla aktiviteter under året finns också på månadsprogrammet som distribueras till alla medlemmar.

Är du intresserad, kontakta Johnny Fransson 016-706 26.

 

Johnny Fransson

Uppdaterad: 19 MAR 2008 19:49 Skribent: Carl Johan Almerén

eventor.png
Följ oss på Sociala medier:
facebook-ikon-png-3.pngunnamed.jpg

 

Äif_LogotypCMYK.png

 
  Sponsorer

 

logfarg2

 

Modern_Ekonomi

 

 VolvoCE

 

MVG Bud

 

o-boken

 

 

 

 

 

Postadress:
Ärla IF - Orientering
Ärla-Nytorp, Åsborgen
63536 Ärla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: johnny.fransson@gmai...

Se all info