Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Ärla Skytteförening nu och förr

Idag
Ärla Skf är en liten men aktiv förening som bedriver skytte inom Nationellt Pistolskytte och svartkrutsskytte. De grenar inom modernt skytte som de flesta medlemmar ägnar sig åt är Precisionsskytte, Fältskytte och Militär snabbmatch, sista åren har också ett antal medlemmar börjat skjuta PPC. Svartkrutskyttarna är aktiva, tränar och tävlar i olika klasser, har lag i allsvenskan och brukar även vara representerade på såväl SM som NM.

Föreningen ingår i Eskilstuna Samskytte, en sammaslutning av ett 15-tal skytteföreningar i Eskilstuna som tillsammans har tillgång till skytteanläggningar på Hugelsta och i Munktellarenan. Ärla Skf har dessutom sin egna bana i Ärla.

  

Historik
Ärla skytteförening bildades 1902 och den första skjutbanan låg 3 km från Ärla (vid Rinkesta). Någon gång under 1920 talet anlades banan där den nu ligger och 1940 byggdes och invigdes stugan vid skjutbanan av gods- och markägare Sven Andersson, Blåhälls såg, som vid invigandet upplät skjutbanan ”för evärdliga tider” (all framtid). Sven Andersson utsågs till föreningens förste hedersledamot.


På den här tiden fanns det en vall på 200 meter, den nuvarande 300 meters vallen tillkom senare. Gevärskyttet gick över till att tävla på 300 meter och i början på 1970 togs 200 meters vallen bort.
Intresset för att bedriva pistolskytte i föreningens anda började gro och 1972 togs kontakt med dåvarande markägare Åke Redin, som välvilligt avsatte mark där pistolbanan nu ligger. 1974 var banan klar och föreningen ökade på medlemstalet så man under ett antal år var en bit över 100 st medlemmar. Ganska snart byggdes det också ett tak över skjutplatsen.


Under 2000-talet har verksamheten mer och mer svängt över till pistolskytte där vi skjuter utomhus vid skjutbanan på tisdagar och torsdagar (maj till september) och under vinterhalvåret inomhus på onsdagskvällar i MunktellArenan.


Ärla Skytteföreningen är anslutna till Svenska Pistolskytteförebundet, Svenska Skyttesportförbundet och Svenska Svartkrutsfederationen. Föreningen har inga egna stadgar utan har antagit Svenska Skyttesportförbundets och därmed RF.s stadgar.

 

Uppdaterad: 02 FEB 2016 17:03

20190508 - Ny tid för söndagsträningen - 15:00

Postadress:
Ärla SKF - Skyttesport
Munktellarenan
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Din annons här?!?