Hoppa till sidans innehåll

Om Arlanda-Märsta SK


Arlanda-Märsta SK såg dagens ljus 1975. Genom åren har ett stort antal längdskidåkare tagit sina första stavtag i Sköndalsspåret, som det egentligen heter. Fast vi kallar det i dagligt tal Pinbacksspåret.

Sägnen säger att Pinbacken fick sitt namn av att tågen plågade sig uppför på sin väg mot Stockholm. Vem vet om det är sant. Hur som helst så finns det nog många som menar att det ändå är ett passande namn för spåret. Enligt obekräftade uppgifter är det det hårdaste spåret i Uppland, men givetvis finns mer lättåkta delar. Kort och gott - här finns något för alla.

Samma sak gäller klubben. Här finns också något för alla. Vi är 200 medlemmar som alla förenas av att längdskidåkning är bland det roligaste vi vet. En del satsar hårt, andra motionsåker Vasaloppet en gång per år. Och några av oss kanske tar fram skidorna någon enstaka gång om året. Hur är det med dig? I vilket fall som helst är du välkommen att bli medlem.

Varje år arrangerar klubben ett eller två skidläger för att komma i gång tidigt på säsongen. KM i terränglöpning och skidor samt skidtävlingen Flygloppet är andra fasta inslag. Tillsammans med klubbträningar två gånger per vecka under hösten och våren, så håller vi igång.

Är du inte medlem sedan tidigare? Passa på nu.

Mer om att bli medlem

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta klubbens styrelse. Du hittar kontaktuppgifterna här på hemsidan. 

Uppdaterad: 06 NOV 2016 18:35

Logga Intersport

Postadress:
Arlanda-Märsta SK - Skidor
Kajsa Lindkvist, Spjutvägen 7
19532 Märsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info