Efter tre raka finalförlusten hoppas Arlanda Jets damer på fjärde gången gillt den här säsongen. Och det blir med en hel del nytt, men utan den s

törsta profilen av alla. Wide receivern Anna Persson har nämligen valt att flytta utomlands.

– Jag och min pojkvän kommer att flytta till Kanada, flyttlasset går om tre veckor, säger Anna Persson som inte kommer att spela amerikans

k fotboll i Kanada.

Hur tror du att Jets klarar sig utan dig?

– Jag tror att de klarar sig bra, det är många duktiga tjejer på väg in i laget också.

För tränaren Ville Korhonen blir tomrummet av Anna Persson svår att fylla, trots en del nya spelare.

– Anna är bäst i Sverige, så ingen kan ersätta henne. Men vi hoppas att hon kan vara tillbaka innan slutspelet börjar. Men det är ingenting vi kan räkna med.

Tränaren Ville Korhonen hoppas också fortfarande på ett låneavtal med Uppsala 86ers som inte kommer att ha något damlag i seriespel den hä

r säsongen.

– Jag tror att vi kommer att få låna in några spelare, inga kontrakt är ännu skrivna dock. Men känslan är bra, fortsätter Korhonen.

Vad tror du om era chanser att vinna det där guldet?

– Det känns bra. Framförallt är vi betydligt bredare i vårt linjespel i år, så jag tror att vi kan utmana Stockholm på allvar.

Även i styrelsen är det mycket nytt efter torsdagens årsmöte. Kvar från den gamla styrelsen finns endast vice ordföranden Sandra Jansson.

– Det blev väldigt mycket nytt, men jag tror att det blir bra. Vi behövde lite nya ögon, och det tror jag vi kan få i nya ordföranden Jesper Romell, säger Sandra Jansson som även har haft en del att stå i när det gäller läktarfrågan.

– Vi valde en byggare som själv sa sig vara behörig, vilket han o

ckså själv trodde, men som det visade sig att han inte var. Det var lite surt, minst sagt. Men vi har fått ett löfte från kommunen, som har avsatt pengar till reparationen, att läktaren ska bli klar till säsongsstart. Vi ska bara komma överrens om hur vi ska gå vidare med en försäljning eller överlåtelse av läktaren till kommunen.

Finns det något som kan stoppa den affären?

– Nej, det förslag vi har fått från kommunen såg bra ut. Vi ska bara diskutera igenom och ta ett beslut med den nya styrelsen, avslutar Jansson.