Hoppa till sidans innehåll

Antidoping


Sedan lång tid tillbaka är det förbjudet med doping inom idrotten. Argumenten för det är många men kan sammanfattas i fyra punkter:

- Det är fusk att dopa sig. En känsla för ärlighet och rent spel ligger i idrottens natur. Det är meningslöst att tävla om inte alla följer gemensamt uppsatta regler.

- Det är farligt att dopa sig. Det strider mot medicinsk etik och är förenat med stora hälsorisker för individen.

- Det skadar idrottsrörelsens trovärdighet. Doping utgör därigenom ett allvarligt hot mot idrotten som ungdomsorganisation och folkrörelse. 

- Det kan vara olagligt att dopa sig. Att hantera eller inta förbjudna preparat är enligt svensk lag förbjudet och kan ge upp till fyra års fängelse. 

 

RF:s antidopingpolicy

"Allt bruk av dopingmedel är oacceptabelt. Inget idrottsresultat är så värdefullt att bruk av dopingmedel kan försvaras."

Målet med idrottsrörelsens antidopingarbete är att tillförsäkra alla idrottsutövare dess självklara rätt att delta och tävla i en idrott fri från doping. För att nå målet förs kampen mot doping med olika medel på alla nivåer inom idrotten. RF:s Dopingkommission har formulerat en antidopingvision

Vinnaren ska kunna glädja sig över en ärlig seger. Förloraren ska kunna känna sig trygg i att ha förlorat i ärlig kamp. Åskådaren ska vara förvissad om att resultatet inte är en följd av förbjudna medel och metoder.

 

Dokument att ladda hem gällande Antidoping:

Antidopingfakta
Antidopingsnack – Ledarhandledning
Fakta om anabola androgena steroider
Dopningslagen
Handledning för idrottsklubb
Handledning för gym
Vad/varför/hur? Bildspel om VK

Uppdaterad: 25 JAN 2017 08:51 Skribent: Johan Engstrand

borja-spela

bli-domare

Stöd Arlanda Jets

Postadress:
Arlanda AFF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Box 3030
19503 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 9, Atletvägen 9
19551 Märsta

Kontakt:
Tel: +46859121600
E-post: styrelsen@arlandajet...

Se all info