Hoppa till sidans innehåll

Natt-DM 2014


ÅIF arrangerade Gästriklands natt-DM för 2014 fredagen den 5 september. Tävlingen avgjordes i den lämpliga natt-OL-terrängen på Årsundaheden med tävlingscentrum vid skidstadion. Där hade vi kört natt-DM åtminstone två gånger tidigare...

Det blev alltså ren tallhed med massor av stigar för alla banor under 5 km. För att de längre banorna skulle få mer utmanande uppgifter gick de ner till Fäbodskogen via lite brötigare terräng med bland annat en svårforcerad ungskogsröjing.

Vi fick totalt 129 anmälda varav 114 startade.

I huvudklasserna lyckades inte gästrikarna vara snabbast. D 18-tjejen Märta Ransjö Zander dominerade D 21-klassen. Hon är från OK Tyr i Karlstad och går på OL-gymnasiet i Sandviken. Det blev en annan 18-åring från OL-gymnasiet på andra plats, nämligen Kristin Boman, Gävle, som därmed tog DM-titeln före Elisabet Enmark.

På herrsidan blev det en duell mellan favoriterna Jakob Enmark, Gävle och Fredrik Ingelsson, Rehn. Jakob öppnade snabbast, men gjorde ett par bommar i markerna kring Sören Hedbloms domäner, vilket gjorde att han låg 1.48 efter Fredrik. 

Med en stark forcering tillbaka till heden återtog dock Jakob ledningen i tävlingen. Ledde med 34 sekunder i Hyttmarken. Men på de fyra sista delsträckorna var Fredrik Ingelsson snabbare och tog tillbaka initiativet. Rehns BK-löparen vann till slut med 18 sekunders marginal. Trea och DM-tvåa blev Hammarens löpstarke junior Filip Ivarsson, som efter en rejäl bom på andra kontrollen åkte med Jakob Enmark runt resten av banan. Filip stärkte därigenom sin dominans i Midrocs Mästarpris (han vann sprint-DM i Skutskär i våras).

Alla tävlingsfakta finns på Eventor.

Inbjudan

Startlista

PM

Resultat

Uppdaterad: 06 SEP 2014 14:41 Skribent: Per Elfström

Anslagstavlan

Väder Årsunda

Postadress:
Årsunda IF - Orientering
Mats Hedberg, Tornstigen 24
81173 Årsunda

Kontakt:
Tel: 026290096
E-post: This is a mailto link

Se all info