Hoppa till sidans innehåll

Emma Bengtsson dubbel DM-drottning

07 OKT 2020 16:28
Vem är skogsdrottning i Gästrikland i år?

Ja, man brukar gå efter resultaten på DM-tävlingarna och då står det mellan två Årsundatjejer!
  • Skapad: 07 OKT 2020 16:28

Emma Bengtsson har två helger åkt hem från läkarstudierna i Linköping och vunnit både medel-DM och vårt eget sprint-DM och tack vare det leder hon kampen om GOF:s Mästarpris när natt-DM (30 oktober!) återstår. Hårdaste konkurrenten har hon i Annso från Berga!
Ann-Sofi Karlsson, som ju tävlar för Gävle, har visat fin form i år och vann lång-DM som GOK arrangerade vid Råhällan och blev tvåa vid medel-DM som Valbo arrangerade vid Rörberg. Hon gjorde där en miss på första kontrollen och var snudd på sist. Men jobbade sig sedan uppåt i fältet till silverplats. Hon hade dock inte heller utan bommen rått på Emma Bengtsson som vann med 3.10 min. Det var för övrigt en Årsundatjej även på fjärdeplatsen, Anna Berggren, GOK...

Annso skadad

När det var dags för sprint-DM på hemmaplan kunde inte Annso ställa upp på grund av skada. Men Emma reste hem igen, ville inte missa den tävlingen. Att hon kan sprinta vet vi. Trea på skol-SM, fyra på Ungdoms-SM (och otaliga segrar i vår egen Sprintercup, ej att förglömma!). Och Emma sprang bra. Låg för det mesta femma i loppet, gjorde en minutmiss på en grop nära tennisbanan och åkte ner till sjunde plats. Men kom snabbt tillbaka och var åter femma redan vid kontrollen efter.
DM-segern var odiskutabel. Närmast kom Hammarens junior Julia Näslund, två minuter efter.
- Nu får jag väl ställa upp i natt-DM i Järbo också, sa Emma. Jag gillar ju nattorientering.
Emma leder Mästarpriset efter fyra tävlingar på 60 poäng. Ann-Sofi Karlsson har 50 och Emma Blixt, Hammaren har 45.
Skribent: Per Elfström
Epost: Adressen Gömd

Anslagstavlan

Väder Årsunda

Postadress:
Årsunda IF - Orientering
Mats Hedberg, Tornstigen 24
81173 Årsunda

Kontakt:
Tel: 026290096
E-post: This is a mailto link

Se all info